Bingolotto-Stefan Odelberg ger svar på tal – efter tittarnas hårda kritik

Stefan Odelbergs svar om nya Bingolotto – efter tittarnas hårda kritik: ”Det är galet” 

Bingolotto har sedan årsskiftet bytt både kanal och sändningstid – ett beslut som har delat tittarna i två läger.

Nu ger programledaren Stefan Odelberg sin syn på förändringen.

Nu har vi flyttat till lördagar och jag måste säga att det har blivit över förväntan verkligen”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

I över 30 år har det svenska folket fått knäppa på TV4 när det varit dags för ”Bingolotto” i rutan.

Men från och med i år blev det ändring på den saken. TV4 och Folkspel beslutade ifjol att programmet skulle flyttas till en ny kanal – med en helt ny tid.

Numera sänds Bingolotto på lördagar i stället för söndagar. Och programmet går inte längre att se på TV4, utan tittarna får numera klicka fram Sjuan på fjärrkontrollen.

– Nu ser vi med spänning fram emot att sända på lördagar och vara starten på en trevlig kväll för alla. Då vi i mångt och mycket vänder oss till föreningslivet är det betydligt fler aktiviteter en söndag mellan 18–20 än samma tid på lördagar. Genom att återgå till ursprungsdagen kommer fler att kunna hänga med oss, sa Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel i ett pressmeddelande när beskedet kom.

Tittarnas stora ilska efter TV4:s beslut

Men förändringen blev en stor snackis på sociala medier. Många tittare vädrade sin besvikelse över beslutet.

”Mycket dåligt beslut!!! Men tänker man bara på sig själv så blir det så här. Har spelat från början men nu får det vara slut, har tyvärr inte 7:an! Alltid pensionärer som kommer i kläm”, skrev en person då på Nöjeslivets Facebooksida.

Även flera välkända profiler sällade sig till den kritiska skaran. Bland dem fanns Leif ”Loket” Olsson som riktade en hård känga mot produktionen eftersom han ansåg att de inte tänkt på äldre.

– Jag vet inte hur de har kommit fram till det. Jag var ju med från början och jag hade aldrig godkänt att de hade flyttat programmet på det viset. Men det är väl något som har hänt, de har väl inte så många tittare längre. Men det här är inte ett steg uppåt, har han sagt till Aftonbladet.

Foto: TV4 Play

Stefan Odelbergs svar efter hårda kritiken

Folkspels vd Hans Sahlin har tidigare bemött kritiken.

Sahlin har då sagt att flytten till Sjuan inte medför något negativt för tittarna, eftersom att Sjuan ingår i de ”allra flesta programutbud” och eftersom att tittarna kan ta del av programmet i realtid via strömningstjänsten TV4 Play.

Men genom kritikstormen har det varit tyst från programledarna Stefan Odelberg och Lotta Engberg.

De höll i vanlig ordning i Bingolotto den senaste lördagen. Då gästade bland andra Idol-vinnaren Nike Sellmar och gänget från tv-succén ”Välkommen till Köping”. Men i sista stund drabbades produktionen av flera bakslag.

Operastjärnan och tv-profilen Loa Falkman, som skulle ha medverkat, fick snabbt ställa in. Och i stället blev det Anders och Johanna Bagge som fick kliva in och ta hans plats.

I programmet gästade även artisten Jill Johnson som bjöd på skönsång, men efter att programmet sänts kom det fram att hon inte uppträdde live, vilket var en besvikelse för tittarna.

”Att det är förinspelat ser vi inte på något sätt förstör helhetsupplevelsen i programmet”, skrev John Sarafian, PR ansvarig på Bingolotto till Hänt då.

Stefan Odelbergs svar efter hårda kritiken

Nu är alltså tittarfavoriten igång igen. Och nu bryter programledaren Stefan Odelberg tystnaden efter kritikstormen.

I ett meddelande till sajten Hänt ger han sin syn på det nya programmet.

”Alltså det är makalöst! Bingolotto var bra innan som det var, perfekt anpassat till söndagar. Men nu har vi flyttat till lördagar och jag måste säga att det har blivit över förväntan verkligen. Det är galet många artister som vill vara med och studions utformning och hur vi har valt att göra programmet bjuder in till en fantastisk start på lördagskvällen”, skriver han i ett meddelande.

Odelberg säger även att det finns mer plats för spontanitet i programmet, och hänvisar till förra veckans program.

Stefan Odelberg
Stefan Odelberg. Foto: TV4

Vad tycker du om förändringarna i ”Bingolotto”? Skriv en kommentar på vår Facebooksida!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.