Tittarnas ilska – efter TV4:s besked om Bingolottos framtid

Lotta Engberg, Bingolotto, Casper Janebrink

Foto: TV4

Bingolotto petas till en annan kanal.
Det får tv-tittarna att ilska till.
Nu svarar TV4 på kritiken.

Sommaren är här och äntligen är det dags för ett stort fotbollsmästerskap. Fotbolls-EM sköts upp förra året på grund av coronapandemin och spelas i stället i år. Sveriges första match i gruppspelet avgjordes på måndagen – och Blågult fick med sig en poäng mot svårspelade Spanien på bortaplan.

Samtidigt som fotbolls-EM har tagit över i tv-tablån har andra program fått kliva åt sidan – eller åtminstone flytta på sig till andra kanaler.

Detta gäller inte minst Bingolotto, som vanligtvis sänds på söndagar i TV4 under ledning av Lotta Engberg och Stefan Odelberg. I sommar blir det Casper Janebrink och Agneta Sjödin som leder programmets sommarspecial.

Men i och med att TV4 sänder fotbolls-EM tillsammans med SVT innebär det då och då att matcher visas just på Bingolottos tid i tablån. Detta har kanalen löst genom att i stället visa bingon i Sjuan, och fotbollsmatcherna i TV4, när dessa krockar råkar inträffa.

Detta har fått vissa tittare att se rött. De vill se Bingolotto på TV4 som vanligt.

Om man inte har 7:an då? Man kan inte vara med och ringa in heller!!! Och man vet inte när nästa spel börjar”, skriver en upprörd tittare i en kommentar till Bingolotto på Facebook, rapporterar nöjessidan Hänt.

Flera tv-tittare menar att fotbollen bör sändas i Sjuan i stället – och Bingolotto fortsatt i TV4.

Varför visas inte fotbolls-em på sjuan istället?”, skriver en annan tittare.

Nu väljer Bingolotto-redaktionen själva att gå ut och bemöta kritiken. De lägger över ansvaret för tablåläggningen på TV4.

Det är TV4 som bestämmer detta. Du kan streama hela programmet på CMore och TV4 Play”, skriver Bingolotto på sin Facebook där de besvarar tittarna.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version