Tittarnas nya krav på Lotta Engberg och Stefan Odelberg – kritiken mot Bingolotto: ”Hoppa över…”

Bingolotto fortsätter att väcka känslor.
Nu riktar tittare kritik mot att en viktig del av programmet hamnat i skuggan.

Det var programledaren Stefan Odelberg som höll i söndagens Bingolotto-sändning där bland andra artisterna Tess Merkel och Daniel Lemma gästade studion.

Stefan Odelberg höll i söndagens Bingolotto. Foto: TV4

Tittarna bjöds på underhållning när artisterna framförde sina låtar i direktsändning.

Samtidigt fortsätter tv-tittarna att ha olika åsikter runt programmet.

Bingolotto möttes nyligen av hård kritik för att ha bjudit in en spådam som i direktsändning fick spå programledaren Lotta Engberg. En del tittare var ”chockade” över bilderna som kablades ut på söndagskvällen.

Bingolotto vill ha tittaråsikter – möts av kritik och hyllningar

Nu får programmet flera andra vassa synpunkter när tittarna hört av sig direkt till produktionen med önskemål.

Lotta Engberg och spådamen i Bingolotto. Foto: TV4

Det är på Bingolottos Instagram-sida som produktionen nu själva efterfrågar tips och idéer från tittarna. Och de möts av både ris och ros.

En tittare riktar kritik mot att föreningslivet syns för lite i programmet. Tittaren har dessutom fått medhåll av flera andra.

Kravet: ”Föreningslivet måste synas mer”

”Föreningslivet MÅSTE synas mer! Det är trots allt för de Bingolotto finns. Istället för gäster som spådamer, magiker, nöjesjournalister etc. så satsa mer på att ge plats åt Föreningslivet i programmet! T.ex , varje vecka kan två föreningar bjudas in och tävla i frågesport eller någon annan typ av sporttävling”, skriver en tittare i en kommentar på Bingolottos Instagram-sida.

Där har de i dagarna just efterfrågat tittaråsikter runt programmet – för att på sikt kunna utveckla det mer.

”Att något sånt inte varit aktuellt nu under pandemin är en sak, men den här ”nedmonteringen” började långt tidigare. Föreningarna har fått synas allt mindre vilket är märkligt med tanke på att det är för de vi spelar. Så hoppa över spådamer, nöjesjournalister och andra såna gäster som varit med i denna säsong och satsa istället på tävlingar för föreningar”, skriver tittaren.

Nu återstår att se om Bingolotto tar idéerna vidare.

”Tack för feedback!”, skriver produktionen för Bingolotto i ett svar till tittaren.

”Loket” Olssons hyllning till föreningslivet

Tidigare programledaren Leif ”Loket” Olsson var en ivrig påhejare av föreningslivet på sin tid. När hans gamla försäljningsrekord från 1998 rök häromåret gav han följande uttalande om att bli av med rekordet:

– Det är givetvis väldigt roligt att föreningslivet får ett så stort tillskott som möjligt. Sedan handlar det mycket om att göra ett TV-program för alla, det leder med automatik till att föreningarna tjänar pengar, sade Loket i ett pressmeddelande.

Leif "Loket" Olsson
Leif ”Loket” Olsson när det begav sig. Foto: TV4/Youtube

Efterfrågar dueller mellan Lotta Engberg och Stefan Odelberg

Många andra tittare skriver att de redan uppskattar programmet, men att de skulle vilja höra mer dansbandsmusik i programmet. En del vill dock höra mindre av dansbanden – och se mer av programledarduon Engberg och Odelberg, som sällan syns i studion samtidigt.

”Tycker att Ni har ett bra innehåll med blandade artister och nöjen, skulle vara lite kul med tillexempel lite dueller mellan Stefan och Lotta i något program i olika tävlingar”, skriver en annan tittare och får svaret ”kul idé” från Bingolotto-produktionen.

Bingolotto sänds söndagar 18.00 i TV4.

Vad tycker du om kritiken och åsikterna runt Bingolotto? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!