Tittarnas stora ilska efter Bingolottos chockändring – vill bojkotta uppesittarkvällen: ”Nu är det färdigspelat”

Varje år lockar uppesittarkvällen i ”Bingolotto” miljonpublik.

Det har blivit en lika stor tradition för svenskarna som Kalle Anka i SVT.

Men när beskedet kom kring att priset för årets bingolotter kommer ökas, var det många av våra läsare som såg rött.

”100 kr för en Bingolott det är alldeles för dyrt. Hur ska vi pensionärer ha råd med det? Nej nu är det färdigspelat för mig i alla fall”, skriver en läsare på Nöjeslivets Facebooksida.

Jag är inte ensam om att inte känna att julstämningen har kommit på riktigt förrän TV4 har haft sin uppesittarkväll med Bingolotto.

En helkväll tillsammans med familjen och spela bingo, är en tradition som jag likt många andra fortsätter göra år efter år.

Även om vi inte får några vinster, ger man aldrig upp hoppet om drömmen eller att bara få njuta av en mysig stund med bra programledare och musik.

Men när det kommer till årets uppesittarkväll är det flera förändringar som kommer ske.

Men kanske den största är att priserna för lotterna kommer dubblas, något som fått många att reagera.

– Vi hoppas verkligen inte att någon blir tvungen att avstå uppesittarkvällen för att lotten kostar 100 kronor och vi har inte upplevt mycket kritik mot det, det måste jag säga, säger Bingolottos affärsområdeschef Mikael Kjellström till Aftonbladet.

Och att pandemin kan ha påverkat svenskarnas ekonomi, är ingenting som Bingolotto själva tror kan leda till att färre väljer att spela.

– Det här bestämdes i stort sett efter förra årets uppesittarkväll. Vi har diskuterat den här frågan i många år. Det har inget med pandemin att göra, nu blev det så här.

Läs om fler förändringar: Stora förändringen i Bingolottos uppesittarkväll – TV4:s historiska ändring efter tittarnas kritik

Starka reaktionerna efter chockhöjningen

Denna förändring har gjort att flera trogna tittare har riktat stor kritik mot beslutet att höja lotterna.

Efter beskedet riktade många läsare på Nöjeslivets Facebooksida kritik mot hur förändringen kunde gått igenom såhär i coronatider.

”100 kr för en Bingolott det är alldeles för dyrt. Hur ska vi pensionärer ha råd med det? Nej nu är det färdigspelat för mig i alla fall”, skriver en läsare.

Lotta Engberg, Bingolotto
Foto: Mathias Otterberg/Pressbild

”Tycker inte det är rimligt med höjningen. Vi är många med små marginaler som kanske hade tänkt att köpa en lott till denna kväll, men då får man väl bara titta utan lott. Tråkigt, för det är trevligare att ha en lott när man tittar på Bingolotto”, skriver en annan.

”Bra då vet jag att jag inte behöver köpa någon lott till uppesittarkväll, tack för det”, skriver en tredje.

”Fördärvligt, de tjänar redan en massa pengar på deras lotter. Hoppas de som säljer får mera för varje lott. Hade tänkt spela, men hoppar det nu. Så liten chans att vinna”, skriver en fjärde.

Vad tycker ni om Bingolottos beslut? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.