TV4:s ”bluff” med Lotta Engberg bakom kulisserna i Bingolotto – draget för Vikingarnas skull

Ett klassiskt ”tv-fusk” som räddar Vikingarnas show.
Här är TV4:s plan för Christer Sjögren bakom kulisserna på Bingolottos 30-årsjubileum.
Även programledaren Lotta Engberg omfattas av den sluga planen.

På lördagskvällen firar Bingolotto 30 år i rutan. Jubileumsprogrammet har sedan länge varit noga inplanerat. Bland annat har TV4 bjudit in tidigare programledare att närvara – däribland Lasse Kronér som gör tillfällig comeback i showen.

En som dock tvingats lämna återbud är Ingvar Oldsberg på grund av hälsoskäl.

LÄS MER: Därför stoppas Ingvar Oldsberg från Bingolotto: ”Kommer inte ur lägenheten”

Nuvarande programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg kan trots Oldsbergs bakslag räkna med ett storslaget firande på lördagskvällen i TV4.

Lotta Engberg, Bingolotto
Foto: Mathias Otterberg/Pressbild

Ett inslag som genom åren alltid varit av yttersta vikt för tv-programmet, förutom själva bingodelen, har varit musikinslagen. Den levande musiken, där artister och band framför sin musik i direktsändning, har hela tiden varit en bärande del av Bingolotto.

I 30-årsjubileumet leds husbandet av Mattias Bylund, och bland gästartisterna märks stjärnor som Carola Häggkvist, Melodifestivalfavoriten Mariette Hansson, rockbandet Lillasyster – och så klart Vikingarna. Dansbandet som uppträtt i Bingolotto-studion massor av gånger under åren återvänder till TV4-showen på lördagen.

Men gruppen – under ledning av den sympatiske värmländske stjärnsångaren Christer Sjögren – kan inte vara på plats under direktsändningen på lördagskvällen.

Därför förinspelas Vikingarna och Christer Sjögren i Bingolotto

Därför tvingas produktionen bakom Bingolotto till en liten ”bluff” – eller ett tv-trick om man så vill. Tv-tittarna hemma i soffan lär inte märka någon större skillnad – men för de som närvarar under direktsändningen blir skillnaden märkbar.

Vikingarna är nämligen ute på turné genom hela landet, och just detta gör att de inte har möjlighet att närvara under direktsändningen. Därför har TV4 förinspelat såväl bandets inslag – som Sjögrens duett tillsammans med Lotta Engberg, kan Nöjeslivet nu berätta.

”Ja det stämmer att inslaget med Vikingarna och Lotta och Christers duett förbandas”, skriver TV4:s pressavdelning i ett mejl till Nöjeslivet.

VISBY 20180611 Christer Sjögren här fotad inför inspelningen av TV-programmet ”Så mycket bättre”, är ute på turné med Vikingarna. På lördagskvällen uppträder de i Bingolotto i ett förinspelat inslag. Foto: Karl Melander / TT

Vikingarnas turné, som går under namnet ”finalturnén”, sträcker sig över 44 orter i fyra länder mellan 6 augusti 2021-14 oktober 2022.

LÄS MER: Christer Sjögrens ödesbesked om Vikingarnas framtid

– Just det där med varför vi kallar det ”finalturnén”… Det var någon tidning som drog det ytterligare ett steg och kallade det för ”avskedsturné” och det tyckte jag lät lite sorgligt, va. Vi la av 2004, kom igång igen 2016 och då var det meningen att det skulle bli en kortare grej för vi tyckte det var roligt. Nu står vi inför finalturnén och vi vet inte om vi kör längre än så. Det kan vi inte säga i dag. Men en finalturné kan vi kalla det, och om vi alla vill så går det att förlänga den lite grann. Det är inte definitivt, om jag säger så, sade Christer Sjögren i en intervju med Nöjeslivet inför turnén.

Christer Sjögren om saknaden efter publiken

Då såg han verkligen fram emot att få ge sig ut på vägarna och spela med vännerna i Vikingarna igen.

– Jag brukar säga, det var en hobby när man var väldigt ung, som sen blev ett yrke och nu har man hållit på ett helt liv men man kan inte gå tillbaka på hobbynivå. Vi gör det av ren glädje.

Sjögren har verkligen saknat att spela inför publik.

Hela gänget i Vikingarna. Foto: Jenni Ahlbäck/pressfoto

– Det är klart att man märker av att i det yrket jag har, musikaliskt och konstnärligt, är man van vid att komma ut på scen och få den uppskattningen av publiken. Det är en naturlig del av mitt jobb. Nu har det där uteblivit, och då kan jag känna en tomhet ibland, säger Sjögren och fortsätter:

– Energi från folk, det är något som jag behöver påfyllning av. Det är så.

Bingolottos 30-årsjubileum sänds på lördag 23 oktober klockan 20.00 i en direktsändning på TV4.

Lotta och Stefan är laddade för bingokalas. Foto: TV4

Vad tycker du om Bingolottos jubileumsshow? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!