Jon-Kristas samvetskval – känslorna månader efter avgörande beslutet i Bonde söker fru: "Fruktansvärt"

Jon-Kristas samvetskval – känslorna månader efter avgörande beslutet i Bonde söker fru: ”Fruktansvärt”

Tre ska bli två.

Valet som bönderna står inför i denna veckas avsnitt av ”Bonde söker fru” ser ut att bli extra tufft för renskötaren Jon-Krista.

”Mitt svåraste val och kanske det svåraste valet någonsin i Bonde söker frus historia”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Det var i somras som den sjuttonde säsongen av ”Bonde söker fru” spelades in. I det populära programmet får vi följa bönder runtom i Sverige som vill hitta kärleken.

Nu sänds programmet på teve, och en av bönderna som har fångat tittarnas uppmärksamhet i år är renskötaren Jon-Krista.

Under säsongens gång har Jon-Krista utvecklat starka band till tjejerna på hans gård. Det gör att han har svårt att bestämma vem som ska tvingas lämna.

Jon-Kristas dejt tillsammans med brevskrivaren Jennie i "Bonde söker fru" väckte reaktioner hos tittarna. Foto: TV4
Jon-Kristas dejt tillsammans med brevskrivaren Jennie i ”Bonde söker fru” väckte reaktioner hos tittarna. Foto: TV4

LÄS MER: Tittarnas ilska över Jon-Kristas beteende – efter bilderna från heta stunden: ”Inget att lita på…”

Jon-Kristas starka känslor

Och förvirringen blir ännu större efter en intim stund i badtunnan med brevskrivaren Jennie. I förra veckans avsnitt går de på en dejt som slutar i både kyssar och omfamningar.

– Vad man fick ut av ensamtiden är att jag har inte alls grepp om läget, det blev ju bara ännu svårare. Hur ska jag kunna komma vidare, säger Jon-Krista i avsnittet.

Men denna vecka är det dags för det svåra valet – tre tjejer ska bli två. Och det verkar röra upp tuffa känslor hos Jon-Krista.

Programledaren Linda Lindorff har delat ett klipp från avsnittet på sin Instagram. Där får vi se Jon-Krista begrava ansiktet i sina händer när han ska tillkännage sitt val för tjejerna.

– Det är jättesvårt, säger han.

LÄS MER: Här glömmer Jon-Krista och brevskrivaren bort kamerorna – intima myset: ”Vet nog inte om att vi hör”

Linda Lindorff: ”Minns hur illa jag mådde”

Nu, flera månader efter inspelningen, beskriver Linda Lindorff Jon-Kristas val som ”historiskt”.

”Efter 17 år så är det rätt otroligt att få vara med om nåt som aldrig tidigare hänt. Att få uppleva ett val som är rent historiskt i Bonde söker fru. Det här är så jobbigt att vara med om för alla inblandade och jag minns hur illa jag själv mådde. Ont i magen av rädsla för att det ska bli fel. Ont i hjärtat av insikten att nån strax kommer bli otroligt ledsen och sårad”, skriver hon i inlägget.

Och för Jon-Krista verkar klippet väcka oönskade känslor från sommaren. Han skriver på sin Instagram att han ”knappt vill se” det.

”Mitt svåraste val och kanske det svåraste valet någonsin i Bonde Söker Frus historia. Nu på onsdag kommer avsnittet som för mig blev fruktansvärt påtagligt. Som för mig känns än idag. Jag ville inte, jag kunde inte. Men jag var tvungen. Huvva! Jag vill knappt se det. För känslorna kommer tillbaks”, skriver han på Instagram.

Vad tror du kommer hända i kvällens avsnitt? Dela gärna med dig av dina tankar om årets säsong på vår Facebook!