Linda Lindorff om okända uppgörelsen med bönderna – bekräftar det tittarna anat: ”Brukar uppmuntra till…”

Återigen söker sig ett gäng kärlekstörstande bönder lyckan i Bonde söker fru.

Kärlek börjar sprudla på gården, men efter att flera tittare lagt märke till en särskild detalj hos bönderna är det flera som ser rött.

Nu svarar programledaren Linda Lindorff på den hårda kritiken efter upptäckten med brevskrivarna.

”Det här en fråga jag får varje år och som så klart förtjänar ett svar”, skriver hon i ett inlägg på sin blogg.

Mitt i den svenska sommaridyllen ska ännu ett gäng bönder försöka hitta sina själsfränder.

En ny säsong av tittarsuccén ”Bonde söker fru” har dragit igång, och trots att det inte har gått speciellt lång tid, har kritiken haglat mot produktionen.

För en tid sedan uppmärksammade flera trogna tittare att en av böndernas brevskrivare tycktes ha en viss fördel.

Många reagerade på att bonden Jon-Krista hade någon speciell bland sina brevskrivare, nämligen ett ex.

Kritiken blev till slut såpass stor att programledaren själv, Linda Lindorff tog till orda och förklarade ”fusket”.

”För det första, tjejen det handlar om som heter Nathalie är inte ett ex, inte ens nån som JK känner väl. JK och Nathalie började ses och hann träffas ett par gånger tidigare men det blev aldrig nåt. Det rann ut i sanden. När Nathalie sedan såg JK på teve så kände hon att hon nog gjort fel i att inte fortsätta träffa honom. Hon ville ge det en ny chans och skrev därför ett brev”, skrev hon och fortsatte:

”För det andra, att Nathalie skulle ha ett försprång gentemot de andra tjejerna eftersom det träffas förut kan ju förstås stämma MEN det är för den skull inte säkert att det gör att JK gillar henne mer. Han har nu träffat väldigt många fantastiska tjejer och på en speeddejt till exempel handlar det inte om att lära känna varandra – det handlar om att känna in kemi och få en känsla av ”kärlek vid första ögonkastet”. Så i Nathalies fall så skulle det till och med kunna ligga henne i fatet”.

 Jon-Krista , Bonde söker fru
Foto: TV4

LÄS MER: Därför plockades inslaget bort från Bonde söker fru – beslutet bakom kulisserna: ”Kände sig blåsta”

Linda Lindorff sätter ner foten

Men det är inte det enda beslutet kring böndernas brevskrivare som har upprört.

Linda Lindorff skriver på sin blogg att flera hört av sig till henne personligen efter att ha upptäckt något märkligt i programmet.

I ett inlägg skriver Linda hur flera lagt märke till att bönderna har olika många brevskrivare.

Och det finns en förklaring till det, säger programledaren.

Linda Lindorff
Foto: TV4

”Det här en fråga jag får varje år och som så klart förtjänar ett svar.
Generellt så får bönderna bjuda in 10 brevskrivare var till slottet men det är inte ett måste. Det ska kännas rätt. De bjuder in de som de känner att det kan bli något med. Om nån bonde känner att han eller inte inte hittar 10 personer i brevhögen som de vill bjuda in så går det alltså bra att bjuda in färre. Det ska ju vara på riktigt och kännas rätt”, skriver hon och fortsätter:

”Jag brukar uppmuntra till att bjuda in ett wildcard – nån som kanske inte är självklar, nån som kanske inte passar in på beskrivningen av vad man brukar falla för eller tror är rätt för ibland är det just den som på pappret är fel som är rätt”, förklarar Linda.

Uppgörelsen med bönderna

Hon skriver vidare att det är viktigt för bönderna att känslan är rätt och att de inte bjuder in brevskrivare ”bara för att”.

”Ibland har vi också haft bönder som bjudit in fler än 10 för att han eller hon verkligen känt att det behövs. Sedan finns det förstås en annan anledning, nämligen att nån får förhinder. En brevskrivare som inte får ledigt från jobbet, blir sjuk eller har något annat skäl att inte kunna komma”, skriver hon.

Linda Lindorff
Foto: TV4

Vad tycker ni om nya säsongen av Bonde söker fru? Dela gärna med er av era åsikter på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.