Foto: TV4

Peja om tuffa tiden efter dramat i ”Bonde söker fru” – bryter tystnaden om livet ett år senare

Ett år efter dramat på gården gör Pär Eric ”Peja” Nilsson comeback i tv-rutan.
I programmet ”Bonde söker fru – Vad hände sen?” öppnar han upp om tiden efteråt.
– Han är väldigt varm och öppnar upp sig jättemycket, säger programledaren Carolin Björnerhag till Nöjeslivet.

På onsdagen sändes säsongsfinalen av ”Bonde söker frus” omgång från 2022.

Men redan på torsdagen är det dags igen – när Nyhetsmorgon-profilen Carolin Björnerhag möter flera deltagare från tidigare säsonger för att ställa frågan: Vad hände sen?

För Björnerhag var det ett sant nöje att få åka ut i landet och möta bönderna i rollen som programledare.

– Så kul! På riktigt, att bara få frågan kändes lite som, ”vad kul att de ser att jag kan göra nåt annat”. Det blev jag så otroligt glad för, att få visa att jag kan göra mer, säger Björnerhag till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

TV4-tittarna är annars vana vid att se henne som ”flygande” reporter i Nyhetsmorgon. Hon inledde dock sin programledarbana inom radion, och har tidigare varit på Rix FM, NRJ och Sveriges Radio.

Formatet ”Bonde söker fru – Vad hände sen?” passade henne perfekt – och det fanns en speciell anledning till detta: hon älskar mötet med människan.

Att hon sen dessutom råkar vara en trogen ”Bonde söker fru”-tittare var givetvis heller ingen nackdel när programmet skulle spelas in.

– Det är det jag älskar, få träffa folk och människor. De här underbara bönderna är de vanligaste människor man kan få äran att hänga med. Även om de fått lite tv-vana, så är de vanliga människor. Det var otroligt kul, spännande och inspirerade att få hänga med dem. Och att få höra deras historia efter ”Bonde söker fru” är bara kärlek. Det är ju det finaste man kan få se, folk som faller för varandra genom att skriva ett brev. Det var så kul att få träffa dem, säger Björnerhag.

Peja berättar om tiden efter Bonde söker fru

I TV4-programmet får tittarna bland annat göra ett återbesök hos flera av 2021 års aktuella tv-bönder. En av dessa är mjölkbonden Pär Eric ”Peja” Nilsson. Han hade flera brevskrivare på gården som försökte fånga hans hjärta. En av dessa var Heidi, som dock valde att packa sina väskor och lämna gården under uppmärksammade former efter en tid.

LÄS MER: Heidis okända liv utanför Bonde söker fru – bryter tystnaden om dotterns tvekan: ”Hon är inte så glad…”

Artikeln fortsätter under bilden.

Heidi, Bonde söker fru
Foto: TV4

Istället fortsatte resan för de andra brevskrivarna men det slutade inte riktigt som ”Peja” hade tänkt sig. I slutet av säsongen berättade bonden att han inte velat välja ut någon alls, och i stället skickade hem de som var kvar.

Men en tid efter programmet ångrade han sig och kontaktade brevskrivaren Benita som gav honom en till chans. De båda gick på dejt, men romansen tog snart slut.

– Var det på någon gård där det verkligen var drama förra omgången så var det ju hos Peja. Det var något jag var väldigt nyfiken på, att få höra hur det har gått, säger Carolin Björnerhag.

Artikeln fortsätter under bilden.

Pär Eric "Peja" Nilsson berättar om livet efter den stormiga tiden i "Bonde söker fru". Foto: TV4
Pär Eric ”Peja” Nilsson berättar om livet efter den stormiga tiden i ”Bonde söker fru”. Foto: TV4

I TV4-programmet återvänder hon till Pejas gård för ett samtal och för att höra hur han lever i dag, ett år senare.

– Han är så fin, Peja. Väldigt varm, öppnar upp sig jättemycket och berättar att det har varit lite tufft för honom. Det sista han ville var att ha drama på sin gård, och i slutändan var det enda han fick just drama. Han öppnade upp sig väldigt mycket om hur det varit efteråt, säger Björnerhag.

I programmet berättar ”Peja” bland annat att han tagit hjälp av en terapeut efteråt.

– Det har hjälpt mig väldigt mycket. De här tankarna som gått i mitt huvud har varit, vad kunde jag gjort annorlunda och vad skulle jag gjort i stället? Alla känslor som drabbade mig var lite jobbigt att hantera. Det gjorde nog att jag gick lite grann ner i en svacka kan jag säga efter det, säger Peja i programmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Programledare Carolin Björnerhag ger Peja en kram efter intervjun. Foto: TV4
Programledare Carolin Björnerhag ger Peja en kram efter intervjun. Foto: TV4

Backis återvänder till platsen där kärlekssagan med Evelina började

Även Mikael ”Backis” Backstulid blev en stor tittarfavorit i fjol. Den östgötske skogsbonden fann kärleken i sin Evelina – och i somras förlovade sig paret.

När Carolin Björnerhag möter paret berättar de om livet tillsammans i dag. Dessutom återvänder de till platsen där allt en gång började en vacker dag 2021 – nämligen Sundbyholms slott där den första speed-dejten ägde rum mellan bonden och brevskrivaren.

Artikeln fortsätter under bilden.

Programledare Carolin Björnerhag möter Mikael "Backis" Backstulid och hans fästmö Evelina på platsen där allt en gång började i "Bonde söker fru" 2021. Foto: TV4
Programledare Carolin Björnerhag möter Mikael ”Backis” Backstulid och hans fästmö Evelina på platsen där allt en gång började i ”Bonde söker fru” 2021. Foto: TV4

– Det var så himla häftigt. För mig blev det nästan som ett studiebesök i ”Bonde söker fru”-världen, det var en sådan stark insikt, att ”men Gud, det är ju här det spelas in!”. Här hade de speed-dejterna och för mig som sett så många säsonger blev det häftigt på många olika sätt. Backis och Evelina är ju favoriter. Backis bjuder så himla mycket på sig själv. De är precis lika härliga och roliga allihop, men det var så fint att de här två fick komma tillbaka till slottet. Det blev en bra start, säger Björnerhag.

”Bonde söker fru – Vad hände sen?” sänds på torsdagen den 22 december klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Vad tycker du om ”Bonde söker fru”? Skriv gärna en kommentar!