Brevskrivaren Diana borde aldrig ha fått en ros – spelade fulspel

Bonde söker fru. Brevskrivaren Diana och bonden Göran.

Foto: TV4

Många brevskrivare söker lyckan i ”Bonde söker fru” i hopp om att hitta den stora kärleken. I år har flera kvinnor fått upp ögonen för westernryttaren Göran – och efter speed-dejtingen var det dags för honom att välja vilka som skulle få följa med till gruppdejterna.

Men ett av hans val störde mig rejält. Jag tycker inte att man ska kunna skaffa sig fördelar redan efter första mötet.

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

”Bonde söker fru” är tillbaka för en 19:e säsong och brevskrivarna har redan samlat sig vid Sundbyholms slott för att träffa sina efterlängtade bönder.

Inför det första momentet, speed-dejtingen, har bönderna fått välja ut sina favoriter baserat på de brev de mottagit. En av dem som fått en stor hög med brev att gå igenom är Göran, 69, westernryttaren från Nykvarn.

Vi får följa hur han dejtar kvinnorna som visat intresse för honom. Vissa dejter flyter på bra, andra går mindre smidigt – men jag trodde att alla spelade på samma villkor. Det visade sig att jag hade fel.

Brevskrivaren Dianas fulspel i ”Bonde Söker fru”

I det andra avsnittet får vi följa det avgörande ögonblicket när Göran ska välja vilka brevskrivare som imponerat mest på honom och som får gå vidare till nästa steg – gruppdejterna.

Men precis innan han hinner fatta sitt beslut, avbryts han av Linda som avslöjar att något oväntat har hänt tidigare under dagen.

– Jag kan intyga att det har varit svårt. Sen ska jag säga att det var en sak som hände imorse, ska du berätta?, säger Linda och vänder sig till Göran.

LÄS MER:
* Karl Petter Bergvalls liv efter ”Bonde söker fru”

Vidare berättar Göran att en av brevskrivarna, Diana, hade sökt upp honom tidigare eftersom hon kände sig osäker och ville ge feedback på deras dejt.

I ett inslag visas samtalet där Diana uttrycker sin besvikelse över att Göran verkade frånvarande under dejten. Göran svarar med några ursäkter och avslutar sedan samtalet med orden:

– Du ser väldigt bra ut, så jag vill gärna ha dig kvar.

Det var allt som behövdes för att Diana skulle vilja stanna kvar i programmet, och när det klipps tillbaka till Görans val är hon den första att bli utvald till gruppdejten.

Med ett leende tar hon emot rosen och säger i synken att hon är glad över sitt beslut att inte lämna. Men det är svårt att inte undra – krävdes det verkligen så mycket för att övertyga henne?

LÄS MER: Linda Lindorff om otäcka olyckan i Bonde söker fru

Därför förtjänar Diana inte en ros

Det är något som skaver med det Diana gjorde. Istället för att nöja sig med sina fem minuter med Göran, och som alla andra hoppas på att bli vald, bad hon om att få prata med honom igen eftersom hon kände sig osäker – bara för att sedan ångra sig under samtalet.

LÄS MER:
* Bonden Joacim Ricklings bild med dottern får alla att smälta

Det innebar att hon fick dubbelt så mycket tid med honom jämfört med de andra brevskrivarna som också hoppades på en plats i gruppdejten.

Enligt mig borde det samtalet ha inneburit att Diana fick lämna programmet efter att ha gett sin feedback till Göran. Men istället fick hon den största fördelen av alla och kunde låtsas acceptera hans erbjudande lite motvilligt.

Mig lurar du inte, Diana! Den där rosen borde ha gått till någon annan.

Håller du med om att det var orättvist? Kommentera gärna din åsikt på vår Facebook-sida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version