Carina Berg om Barncancergalan: ”Då behövs skrattet som allra mest”

Carina Berg är programledare för Barncancergalan.

Foto: SVT/Instagram @barncancerfonden

Tidigare år har en viss kritik riktats mot ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset.” Nu ger programledaren Carina Berg sin sida av saken.

– Människorna som tycker det där är svårast är de som inte har någon koppling till det, säger hon till Nöjeslivet.

Under måndagskvällen är det dags för årets ”Barncancergalan – det svenska humorpriset.” En kväll fylld av känslosamma berättelser, fina och gripande historier, såväl som både tårar och skratt.

Tidigare år har viss kritik riktats mot att man blandar en så pass allvarligt ämne som barncancer med att dela ut humorpris. Men Carina Berg förklarar att det numera inte är lika främmande för tittarna, och att det faktiskt är precis skratt som kan behövas när livet känns som jobbigast.

– Det var mer förut tror jag, som folk inte fick ihop det där. Men det är mer när man berättar om galan, för sen när man väl har sett galan- då är det ju helt rimligt på något konstigt sätt. Människorna som tycker det där är svårast är de som inte har någon koppling till det, och de som tycker att det är rimligast är de drabbade familjerna, säger hon till Nöjeslivet inför galan och fortsätter:

– Det brukar vi säga: ”När livet är som tyngst, då behövs skrattet som allra mest.” Och de här familjerna som är mitt uppe i det här, hur viktigt skrattet är för dem- och hur tacksam man är mot de som får en att skratta. Det är så rimligt och viktigt för familjerna, och om de inte tycker att det är något konstigt, varför ska vi tycka att det är något konstigt då?

Läs mer: Carina Bergs viktiga krav bakom kulisserna – detta vill hon alltid se innan Barncancergalan

Även 19-åriga Stina, som överlevt Skelettcancer, har berättat för Barncancerfonden hur hon ser på saken.

– Man kan ju tänka att det är väldigt konstigt att man blandar humor med cancer, som är så misär. Men egentligen så är det en perfekt kombo, då man behöver mycket humor inom cancer för att det inte ska vara så himla tufft. Under behandlingen så behöver man humor för att lätta upp stämningen, för man kan inte se ljuset i vardagen. Därför är humorn väldigt viktig, säger hon i ett klipp.

Här kan du se Carina berätta mer:

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version