Foto: SVT

Carina Bergfeldt sätter ner foten – starka orden efter Sanna Nielsens tårar: ”Så himla lågt”

Nätstormen fick Sanna Nielsen att bryta ihop.
SVT-kollegan Carina Bergfeldt menar att det är viktigt att säga ifrån mot hatet.
– Som kvinna i tv-världen är man alltid bedömd och utsatt, säger hon till Nöjeslivet.

Allsång på Skansen har gått i mål – och den gravida programledaren Sanna Nielsen kan nu pusta ut efter ännu en succésommar med miljontalet tv-tittare varje tisdag.

Hon har nu lett Allsången i SVT under sex somrar i rad, och i slutet av finalsändningen på tisdagen meddelade programledaren till publikens jubel att det även blir en sjunde.

Den folkkära fortsätter i Allsång på Skansen även nästa år.

– Jag vet att jag kommer gå in i en ny fas nu och livet kommer att förändras på så många plan, så i och med detta känner jag att det är så skönt att någonting kommer vara som vanligt nästa år. Så om ni vill så ses vi här nästa sommar och sjunger tillsammans, sa Sanna Nielsen i SVT-sändningen och möttes av vilt jubel från publiken på plats på Skansen.

Men även om Sanna Nielsen mestadels hyllats för sin insats som allsångsledare, kände hon sig nyligen tvungen att sätta ner foten mot det näthat som hon också tvingats möta.

Sanna Nielsen om näthatet efter Allsång på Skansen

Via ett långt, känslosamt och uppmärksammat inlägg på Instagram förklarade 36-åringen att hon blir sårad av de elaka orden och att det påverkat hennes välmående.

”Jag ska inte ljuga. Jag tar också åt mig ibland. Oftast inte, men ibland händer det. Så jag antar att de som tycker det är viktigt att yttra sin åsikt om mig till mig blir lättade när de läser det här och förstår att det gör ont ibland, för det är väl det ni vill?”, skrev Nielsen bland annat på Instagram där hon också förklarade att hon fått torka tårarna efter de elaka kommentarerna.

Sanna Nielsens ord har fått stöd av tiotusentals tv-tittare.

En av dessa är SVT-kollegan Carina Bergfeldt, som svarade direkt i Sanna Nielsens kommentarsfält.

”Jag är så ledsen att folk beter sig som skit mot dig. Jag vet exakt hur det känns. Det är bajs”, skrev Bergfeldt i en kommentar till Nielsens inlägg då.

”Folk som kritiserar gravida kvinnor borde få en nagel i ögat”

Tv-profilens ord möttes positivt från många av Nielsens följare. Nu utvecklar Carina Bergfeldt sina tankar kring stödet till Sanna Nielsen.

– Det är jätteviktigt att säga ifrån, och framför allt folk som kritiserar gravida kvinnor borde få en nagel i ögat. Det är så himla lågt, säger Carina Bergfeldt till Nöjeslivet.

Carina Bergfeldt
Foto: SVT

Bergfeldt, som i höst är aktuell med egna tv-serien ”Det här är ditt land” på SVT och nästa år återkommer med sin egen talkshow i kanalen, talar av egen erfarenhet. Hon är själv mycket aktiv i sociala medier, och även om även hon får mycket kärlek från tv-tittarna har hon också märkt av näthatet.

– Som kvinna i tv-världen är man alltid bedömd och utsatt. Jag har fått kommentarer om allt möjligt. Alltifrån mitt smink, min vikt… Någon sa att jag såg ”nypökad” ut, säger Carina Bergfeldt.

”Sanna Nielsen är sagolik och vacker”

Efter att Sanna Nielsen, som väntar sitt första barn, gått ut och berättat att hon gråtit av nätkommentarerna, menar Bergfeldt att det är viktigt att stötta allsångsledaren.

– Det är grova ord mot kvinnor som är med i tv, och att dessutom ge sig på kvinnor som är gravida i tv tycker jag inte är schysst. Jag vill på alla sätt som går hjälpa eller stötta Sanna, som för övrigt är sagolik och vacker både när hon är gravid och när hon inte är det.

Sanna Nielsen
Foto: SVT

Visst håller vi med Carina i det hon säger? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida och visa ditt stöd till Sanna och alla andra duktiga TV-kvinnor som gör sitt yttersta för att bjuda oss tittare på underhållning!