Casper Janebrink om dramat i ”Fångarna på fortet” – besöket hos polisen som tittarna inte får se i TV4

Foto: TT/Facebook (TV4)

Casper Janebrink och Thomas Wassberg åkte tillsammans till Fort Boyard.

Då hamnade duon i en annorlunda situation.

Nu berättar Arvingarna-stjärnan för Nöjeslivet om dramat hos passpolisen – strax före inspelningarna av ”Fångarna på fortet”.

Förra lördagen gick ”Stjärnornas stjärna” i mål då artisten David Lindgren tog hem finalen. Nu gör TV4 ett byte i tablån – på lördagskvällen klockan 20 är långköraren ”Fångarna på fortet” tillbaka.

Programmet spelades in för omkring ett år sedan och nu är det nypremiär på Fort Boyard! Utanför Frankrikes sydvästkust ska två lag tävla om vinsten:

Foto: TV4

I lag röd: Tv-profilen Daniel Paris samt artisterna Anna Book och Casper Janebrink.

I lag blå: Hollywoodfrun Gunilla Persson tillsammans med skidhjälten Thomas Wassberg och radioprofilen Farao Groth.

Foto: TV4

För Arvingarnas frontman Casper Janebrink blev det fjärde gången i programmet, och han minns inspelningarna med glädje.

– Jag, Anna Book och Daniel Paris var ett lag och jag tänkte först att, shit vi är ganska olika, hur ska det här gå. Men jag tycker ändå vi fick ihop en bra och skön lagkänsla. Jag blev riktigt peppad och taggad. Daniel hade jag träffat sen tidigare, Anna och jag hade nog inte träffats innan. Man kan ju ibland ha en förutfattad bild av människor som man sett i tv. Den vändes totalt när jag fick jobba med Anna. Hon är driftig, har mycket attityd och bra pepp att ha i laget, säger Casper Janebrink till Nöjeslivet.

Casper Janebrink om dramat med Thomas Wassberg

Samtidigt som underhållningsdramat utspelade sig på Fort Boyard, så var Casper Janebrink med om ett helt annat drama inför inspelningarna.

Nu avslöjar Arvingarna-stjärnan att han och Thomas Wassberg fastnade vid gränsen. På väg mot äventyret i Frankrike gjorde Janebrink och Wassberg sällskap från en rockfestival som de båda besökte på varsitt håll förra sommaren.

NYKÖPING 20190228 Casper Janebrink i Arvingarna inför andra chansen i Melodifestivalen i Nyköpings Arenor Rosvalla. Foto: Maja Suslin / TT

– Det var lite lustigt, när vi skulle ta oss dit till Fortet… Jag åkte med Wassberg som ju var i motståndarlaget. Vi hade båda varit på Sweden rock, och hade inte träffats där men delade en taxi därifrån. Det var på morgonen och vi skulle ta oss till Köpenhamns flygplats Kastrup för att sen flyga vi ner till Frankrike, säger Casper Janebrink.

Men när de kom fram till Kastrum överraskades Janebrink totalt – av Wassbergs plötsliga besked.

– Då säger Wassberg: ”Va fan, jag har ju inget pass på mig. Inte fan tänkte jag på det”, haha. Vi fick gå till passpolisen, men det var lugnt och de fixade något sånt där tillfälligt pass. Men produktionen var lite rädda sen när vi skulle flyga hem, men det gick också jättebra, säger Janebrink till Nöjeslivet.

Casper om mötet med Gunilla Persson

Efter dramat på flygplatsen och taxiresan från festival lärde Wassberg och Janebrink känna varandra bättre.

– Då kom vi varann ganska nära. Vi hängde även på hotellet, även efter inspelningarna. Vi satt och tittade på VM i fotboll tror jag att det var, och käkade middag. Det var kul hänga med de andra när man var där. Jag träffade även Gunilla Persson från Hollywoodfruar. Henne har man ju bara sett på tv, nu fick vi sitta ner och småprata. Det var också väldigt trevligt.

Själva tävlingsmomentet tar Janebrink lätt på, men han gästar gärna programmet igen.

– Det där är ju en rolig grej, jag gör gärna om det. En sak är ju själva tävlingen och en annan tv-programmet. Jag är inte en sån där vinnarskalle som blir sur när jag förlorar. Det viktiga i det här fallet är att göra ett bra tv-program så att det är underhållningsvärde. Men det är kul att åka iväg så där. Du får träffa nya människor, och då växer man som människa.

Vad gjorde starkast intryck på dig annars?

– Vi fick göra ett äventyr där vi hoppade bungyjump typ, tandemhopp med Anna. Det var lite häftigt, det är ju en sak att utföra när man är själv. Det gäller bygga upp tillit till varandra, och vi lyckades ganska bra. Det momentet kändes lugnt.

Vad har ni annars för planer med Arvingarna framöver?

– Den 21:a maj ska vi streama en livesändning på vår Facebook och Instagram. Det är gratis och för att bjuda våra fans och alla andra som inte kunnat se oss nu i dessa tider, när folk sitter hemma, på lite låtar och grejer. Det blir bland annat releasefest för en ny låt, så det hoppas vi folk ska uppskatta, säger Casper.

”Fångarna på fortet” har nypremiär lördag klockan 20.00 i TV4 och TV4 Play.

Dela gärna vidare artikeln för att önska dem lycka till och tacka för underhållningen de bjuder oss på i tv i dessa tider!

Exit mobile version