Foto: Linnéa Ranje (discovery+) & Henrik Montgomery (TT)

Christer Lindarw belönades med hederspris på galan – klipptes bort av Kanal 5: ”Tyvärr”

Christer Lindarw belönades med det stora hederspriset.
Då klipptes delar av tacktalet bort i tv-rutan.
– Det finaste priset jag fått någonsin, skriver Lindarw på Instagram.

Insamlingen Barncancergalan – Det Svenska Humorpriset sändes i Kanal 5 från Berns salonger i Stockholm på måndagen. Carina Berg och Pernilla Wahlgren agerade värdar och på scenen uppträdde bland andra ”Let’s dance”-tvåan Anis Don Demina och stjärnskottet Myra Granberg.

Men det viktigaste av allt var förstås att belysa hur denna hemska sjukdom drabbar familjer och barn. Tv-tittarna fick ta del av många känslosamma berättelser.

– Jag känner en oerhörd tacksamhet och stolthet en kväll som denna. Årets upplaga av Barncancergalan – Det svenska humorpriset blev en värmande och berörande kväll, där alla som har engagerat sig har bidragit till kampen mot barncancer, säger Sanny Ekstrand, operativ chef Discovery Networks Sweden i ett pressmeddelande.

Totalt samlades över 30 miljoner kronor in till Barncancerfondens viktiga arbete, via tittare som valde att bli Barnsupportrar, vilket förstås gladde organisationen.

Fantastiska nyheter: 30 miljoner kronor till kampen mot barncancerMassor av tittare ville bli Barnsupporter efter…

Posted by Nöjeslivet on Tuesday, September 28, 2021

– Vi vill att fler barn ska överleva cancer och att de familjer som drabbas ska få det stöd de behöver både under och efter behandling, varenda barnsupporter som anmält sig ikväll gör stor skillnad i det arbetet, säger Anne Bergsten, projektledare för galan på Barncancerfonden.

Lindarw fick hederspris till Gösta Ekmans minne: ”Hedrad och rörd”

Under galan prisades en av landets mest rutinerade underhållare. Christer Lindarw har varit en självklar del av den svenska nöjesbranschen i 45 års tid och har skapat oförglömliga kreationer som kläddesigner, men framför allt härliga minnen på scen med gruppen After Dark.

För detta prisades han under galan med hederspriset till skådespelaren Gösta Ekmans minne.

STOCKHOLM 20170911 Christer Lindarw sätter upp After Darks sista show, This is it, på Oscars i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery / TT

– Så hedrad och rörd över att få det här fina priset ”Det Svenska Humorpriset” till Gösta Ekmans minne. Det finaste priset jag fått någonsin, skriver Christer Lindarw på Instagram.

”Tyvärr klippte Kanal 5 bort nästan hela mitt tal”

Han känner sig dock lite snuvad på konfekten.

Anledningen?

– Tyvärr klippte Kanal 5 bort nästan hela mitt tal, men jag ska försöka få det skickat till mig. Så lägger jag ut det här senare, skriver han.

Discovery: Därför klipptes delar av Lindarws tal bort från galan

Nu svarar tv-sändande Discovery varför delar av Lindarws tal blev bortklippt ur galasändningen.

”Barncancergalan – Det svenska humorpriset är en viktig gala med syftet att sätta barncancer i fokus och uppmana till att stödja Barncancerfondens livsviktiga arbete. Samtidigt prisas och hyllas några av Sveriges främsta humorister och vi är otroligt glada och stolta över att tilldela Årets hederspris till Gösta Ekmans minne till fantastiska Christer Lindarw. Det är således en fullspäckad gala med många moment, och allt får därmed inte plats inom ramen för sändningstiden”, skriver Discovery i ett mejlsvar till Nöjeslivet.

Via ett pressmeddelande från tv-bolaget får Lindarw lägga ut texten om priset – här är hela Lindarws tal:

– Jag är väl mest känd för glitter och glamour i våra After Dark-shower. Därför blev jag lite extra rörd och extra glad för att juryn, med det här priset, också lyfte fram de humoristiska nummer jag hittat på under årens lopp. Och extra mycket känns det att det är Gösta Ekmas hederspris. Gösta Ekman tycker jag är den största svenska komiska skådespelare som vi haft. Inte minst med Papphammar-rollerna. För att han använde sig av fysisk komik, säger Christer Lindarw och fortsätter:

– Sist men inte minst vill jag tacka vår After Dark-publik som har varit så trogen och så lojal mot oss i alla år.

Christer Lindarw prisades på Barncancergalan – Det Svenska Humorpriset. Foto: Linnéa Ranje, discovery+

Stort grattis framför allt till Barncancerfonden som fick in över 30 miljoner kronor till sitt viktiga arbete. Grattis även till Christer Lindarw som fick ett så välförtjänt och hedersamt pris!

Dela gärna inlägget om du också vill passa på att hylla Lindarw för hans många år inom svenskt nöjesliv!