Christin Kashou är Sveriges mästerkock 2021 – berättar nu om dramat bakom tårarna i TV4

Efter tuffa ostrondramat och hårda kampen mot vännen.
Christin Kashou står som slutsegrare i Sveriges mästerkock 2021.
Nu berättar hon om dramat under TV4-inspelningarna.
– Det är verkligen en ära att få titulera sig ”Sveriges mästerkock”, det trodde jag aldrig, säger hon till Nöjeslivet.

Christin Kashou och Ayla Canpunar gjorde upp om slutsegern i finalen av ”Sveriges mästerkock 2021” i TV4 på onsdagen.

Och efter en dramatisk kamp inför ögonen på den tuffa juryn och nyfikna tv-tittare står det nu klart att Christin Kashou är Sveriges nya mästerkock.

– Det är verkligen en ära att få titulera sig ”Sveriges mästerkock”, det trodde jag aldrig att det skulle vara jag. I slutändan har målet alltid varit att stå i finalen, men från början var jag bara glad över att få förklädet och ta mig till topp 40, säger Christin Kashou till Nöjeslivet.

Foto: TV4

Hon förklarar att bara den närmaste familjen fått veta utgången i mattävlingen på förhand.

– Finalen spelades in den 25 november så det är ett par månader sen. Självklart har jag ju berättat för min familj som vetat hur länge jag varit borta. Men annars har det varit väldigt svårt att vara tyst. Det är många som frågar när programmet börjat sändas, säger hon.

Framför ögonen på tv-tittarna bröt hon ihop i nervositet under finalsändningen. Nu berättar hon om de starka känslorna bakom vad som sedan skulle utmynna i segertårar.

Foto: TV4

Den stora utmaningen stavades nervkaos.

– Det var främst att hålla nerverna i schack. Nervositeten var påtaglig och allt har ju liksom laddats upp till det här slutliga stunden. Det var därför det var så himla… du vet, allt bubblas upp till ytan på något vis. Det var otroligt tufft, och jag tror känslorna verkligen fanns utanpå den dagen.

Foto: TV4

Christin konstaterar att hon – när hon stått i tv och laga smarriga rätter framför den krävande juryn och svenska folket – behållit sitt lugn tidigare under säsongen.

– Jag har under hela resans gång lyckats bevara nervositeten och hålla mig lugn. Självförtroendet har hållits upp och jag har försökt fokusera på mig själv och inte lagt fokus på konkurrenterna. Jag tror att det var nyckeln till framgångarna, säger hon.

Foto: TV4

Christin om sanningen bakom ostronkaoset i ”Sveriges mästerkock”

Det blev väldigt dramatiskt redan i inledningen av finalen när amatörkockarna skulle öppna tolv ostron. Båda fick kämpa en stund.

– Det är väl inte varje dag som man öppnar ostron. Men de här satt verkligen som berget. Som tur var fanns det faktiskt några extra som vi kunde ha när de inte gick att få upp. Det är en liten teknik men har och när man väl fått knäck på det går det bra. De här kändes fastlimmade, säger Christin och fortsätter:

Foto: TV4

– Vi var tvungna att servera runt tolv stycken eftersom deltagarna också skulle bjudas på mingelrätter. Skafferiet var laddat med fler ostoron som tur var.

Senare i programmet skulle de tolka eld och is i en meny. Till slut stod Christin som slutsegrare.

Vad säger du om finalmotståndet i Ayla?

– Otroligt tufft. Hon är verkligen en värdig finalist och jag tog inte vinsten för givet om man säger så. Det är en väldigt duktig matlagare. Ayla och jag kom varandra väldigt nära under finalen, och egentligen redan från när vi tävlade i Gävle fann vi varandra. Det var en lite speciell situation att ställas mot henne i finalen.

Foto: TV4

Kommer ni hålla kontakten?

– Ja, det skulle jag definitivt säga. Tyvärr bor vi på lite olika håll men vi försöker hålla kontakten så gott det går.

Har livet förändrats sedan vinsten i ”Sveriges mästerkock”?

– Ja, allt har förändrats skulle jag säga. Jag är ju jurist egentligen men har lagt den karriären på hyllan nu och haft fullt fokus på mat och vill jobba med det i framtiden. Det är definitivt en otrolig trygghet att kunna ha något att falla tillbaka mot.

Foto: TV4

Stort grattis till segern, Christin!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida för att gratulera Sveriges nya mästerkock!