Christin Kashous framtidsbesked – efter dramatiska segern i ”Sveriges mästerkock”

Hon tog hem ”Sveriges mästerkock 2021” efter en dramatisk final.
Nu berättar Christin Kashou om framtidsplanerna – och den hektiska tiden i arbetet med nya kokboken.

Efter en dramatisk final i TV4-tävlingen ”Sveriges mästerkock 2021” stod det på onsdagskvällen till slut klart att juristen Christin Kashou tog hem segern.

Efter en tät kamp mot Ayla Canpunar i finalen på onsdagen stod Christin som slutsegrare i TV4:s amatörkocktävling.

Foto: TV4

Nu berättar Christin om framtidsplanerna – och drömmen att öppna egen restaurang.

– Restaurangdrömmarna finns där. Kanske inte nu under rådande pandemi men i framtiden hoppas jag, absolut. Det kanske inte kommer som en chocker men asiatiskt är väl vägen jag vill gå. Kanske en fine dining eller ett familjärt litet hak på någon trevlig adress i Stockholm, det är drömmen som jag hoppas ska bli verklighet, säger hon till Nöjeslivet.

Kaoset bakom nya kokboken: ”Extremt mycket mat”

Vinsten i ”Sveriges mästerkock” ger också Christin bokkontrakt med förlaget Bonnier fakta. Hon förklarar att det varit en kamp mot klockan för att färdigställa kokboken som finns i handeln från och med torsdagen.

– Det var en väldigt hektisk process. Från det att finalen var slut och färdiginspelad hade jag en månad på mig att komponera och skriva kokboken. I början av januari var alla recept tvungna att vara färdiga. Men det var en hektisk och rolig tid. Jag fick laga extremt mycket mat där, blandat med julmaten, haha.

Foto: TV4

Dessutom får vinnaren i ”Sveriges mästerkock” 250 000 kronor.

Vad planerar göra med vinstpengarna?

– Jag har väl inga direkta planer på att spendera dem, jag är mer en människa som går åt spararhållet. Men jag ska väl unna mig något extra trevligt.

Vad brukar det vara?

– Trevliga restaurangbesök är väl det primära. Resor men det är ju inte aktuellt nu. Väskor är alltid trevligt, säger Christin och skrattar.

Vinnarstatyetten, som hon fick ta emot från Mischa Billing i ”Sveriges mästerkock”-juryn, har fått en hedersplats.

– Den står hemma i vardagsrummet på en öppen plats där jag kan se den var jag än är i lägenheten, så klart även från köket.

Stort grattis till segern i ”Sveriges mästerkock”, Christin!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida om du också vill gratulera henne.