Colin Nutleys nya dramaserie med Helena Bergström gör toksuccé – slog tittarrekord redan vid premiären

Colin Nutley har gjort succér genom åren, och han har inte slutat ännu. I söndags gjorde dramaserien ”Bröllop, begravning och dop” premiär i tv-rutan.

Redan efter första avsnittet är det succé, med en miljonpublik.

Det är stjärnspäckat i Colin Nutleys nya dramaserie ”Bröllop, begravning och dop”. Helena Bergström, Maria Lundqvist och Peter Harryson är några av de medverkande.

Serien som är indelad i fyra delar låter tittarna få följa två familjer som möts på ett bröllop mellan respektive döttrar. Men under bröllopet sker något som får båda familjerna att ta med tittarna på en mångårig resa, som får allas liv att vändas upp och ner.

Första avsnittet sändes under söndagen och bara vid premiäravsnittet, såg 1,5 miljoner tittare programmet, visar preliminära siffror från MMS.

Avsnittet tog även hem titeln som den mest framgångsrika premiären av ett nytt program på TV4 på sju år.

– Det är en succéstart som saknar motstycke under de senaste åren. Inte sedan 2012 har TV4 haft en premiär på ett helt nytt program som nått så höga tittarsiffror och när vi adderar de användare som redan sett premiärepisoden på C More så har vi passerat 1,5 miljoner totalt. En välförtjänt succé för Colin Nutley som tillsammans med en fantastisk ensemble har skapat en väldigt bra tv-serie, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier i ett pressmeddelande.

Colin Nutleys nya dramaserie Bröllop, begravning och dop gör storsuccé. Foto: TV4

”Visar kraften som finns i tv”

Även Colin Nutley själv är glad och nöjd över succén.

– Jag har jobbat med en fantastisk grupp av skådespelare och ett underbart team för att tillsammans med dem skapa detta. Det har tagits väl om hand av C More och TV4 och att Bröllop, begravning och dop nu nått en så stor publik är förstås väldigt glädjande. En publik av den här storleken visar kraften som finns i tv, säger Colin Nutley i ett pressmeddelande.

Colin Nutley är nöjd efter succén vid premiären. Foto: TV4

Bröllop, begravning och dop produceras av Sweetwater och är en samproduktion mellan C More/TV4, Nordisk Film och Film i Väst.

Nu blir jag så sugen på att få se denna serie med fantastiska svenska skådespelargänget! Tryck på gilla-knappen om du såg premiären!

Glöm inte att följa oss på Instagram, för fler svenska nöjesnyheter.