Foto: TV4

Därför ångrar Maria Lundqvist att hon var med i ”Anders knackar på” – sanningen bakom kulisserna

Maria Lundqvists ånger efter inspelningen av ”Anders knackar på”.

Nu talar skådespelaren ut.

– Allt var fantastiskt och det var roligt att möta Anders. Men jag kände att när jag ser programmet och kommentarerna som kommer sen, säger Maria Lundqvist i podden ”Nemo möter en vän”.

I programserien ”Anders knackar på” kommer tv- och snickarprofilen Anders Öfvergård, 52, hem till kända svenska profiler. Tillsammans löser de olika byggmoment som behöver åtgärdas i realityshowen som visas på måndagar klockan 21 i TV4.

I början av säsongen var skådespelaren Maria Lundqvist, 57, och hennes man Kristoffer Hellström, 36, gäster och öppnade upp sitt hem för tv-teamet.

Nu berättar den folkkära skådespelaren att hon delvis ångrar beslutet.

Foto: TV4

– Mitt hem är min innersta, absolut innersta plats som bara är min och barnens, så jag har aldrig gjort någon sådan här ”hemma hos”. Och nu gjorde jag ”Anders knackar på” och vet du, jag kan känna så att det var synd att jag gjorde det, säger hon i podden ”Nemo möter en vän”.

Programledaren Nemo Hedén undrar om hon fick en ”säck med pengar” som gjorde att hon tackade ja.

– Nej för fan, man får ju ingenting. Jag fick i och för sig ett gage för annars blir det ju ett mutprogram liksom. Men faktum är att det där gaget fick jag pynta in för att betala en av hantverkarna, för det blev lite extrajobb, säger Maria Lundqvist.

Foto: TV4

”Roligt att möta Anders”

Samtidigt tycker hon att det var roligt att få spela in programmet tillsammans med programledaren Anders Öfvergård. Men hon vill inte göra om det.

– Hade någon frågat om att göra ett sådant program igen skulle jag säga, nej. Det har ingenting att göra med att det som blev, blev dåligt eller att produktionen i sig var kass. Tvärtom, allt var fantastiskt och det var roligt att möta Anders, säger Lundqvist och fortsätter:

– Men jag kände att när jag ser programmet och kommentarerna som kommer sen… Där gick jag innanför min integritet som jag lovat mig och känt att jag vill hålla. Så är det faktiskt.

”Betalar i princip allting själv”

Skådespelaren berättar också i intervjun att hon fick stå för materialkostnaderna själv.

– Dessutom är det så att man betalar i princip allting själv, jag fick göra det i alla fall. Förutom hantverkshjälpen och det är ju fantastiskt. Men den som tror att jag stod och tog emot gratisvaror, det är inte sant.

Tittar du på programmet ”Anders knackar på”? Skriv gärna en kommentar om vad du tycker!