Foto: TV4

Därför ersätts Doktor Mikael i Nyhetsmorgon – efter TV4:s beslut: ”Jag känner mig inte överkörd”

Ett beslut har fattats i kulisserna om Mikael Sandströms framtid på TV4.
Nu berättar ”Doktor Mikael” om nya upplägget i Nyhetsmorgon.
– Det var TV4 som frågade mig om jag kunde tänka mig detta, säger han till Hänt.

Mikael Sandström, 66, är en av Nyhetsmorgons mest populära, ständiga gästexperter. ”Soldoktorn” som han också kallas ibland, har de senaste åren kommit till TV4-studion med jämna mellanrum för att svara på tittarnas frågor om hälsa. Dessutom har han programlett en podcast tillsammans med kollegan Tilde de Paula Eby.

Men på senare tid har ”Doktor Mikael”, som är sambo med folkkära artisten Lotta Engberg, inte alls gästat Nyhetsmorgon lika frekvent som tidigare. Och det finns en förklaring till detta.

Doktor Mikael: ”De sa inte att de var missnöjda med mig”

Ett beslut har fattats i kulisserna om Mikael Sandströms framtid på kanalen. I en intervju med veckotidningen Hänt berättar Doktor Mikael nu för första gången om sitt nya upplägg. Framöver kommer han att gästa TV4-studion var tredje i stället för som tidigare varje vecka.

– Det var TV4 som frågade mig om jag kunde tänka mig detta, och eftersom det passar mig fint just nu med tanke på att jag skriver på min andra bok, så bestämde vi så, säger Mikael till Hänt.

Boken har titeln ”Mot alla odds” och blir Mikaels andra – en uppföljare till debuten ”Sånt är livet: Berättelser från akuten” som kom ut ifjol. Doktor Mikael vill också poängtera att det inte ligger någon schism bakom beslutet att låta honom gästa Nyhetsmorgon var tredje i stället för varje vecka framgent.

– De sa inte att de var missnöjda med mig på något sätt, utan att man skulle göra en del ändringar i schemat på Nyhetsmorgon. Jag känner mig inte överkörd på något sätt utan det skedde i samförstånd, säger han.

Vill fortsätta: ”Några år till”

Klart är i alla fall att tv-tittarna kommer att få se den 66-årige läkaren i tv-rutan i alla fall ett tag till.

– Ja jag tycker ju att just nu så passar det bra, så jag tänker väl några år till sådär. Det passar mig med ungefär varannan, var tredje, säger Mikael Sandström.

I TV4 har flera andra läkare synts i rutan den senaste tiden: däribland idrottsläkaren och ortopeden Erik Rönnblad och Marcus Olausson.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev