Därför fick tittarna inte se Ernsts smarriga grötknep – goda receptet som TV4 klippte bort

TV4 lockade med risgrynsgrötsbrûlée och hjortrongömma – men i sista stund klipptes Ernst Kirchsteiger-receptet bort ur programmet.

Nu förklarar kanalen varför.

– För att tittarna inte ska känna sig snuvade på gröten lägger vi upp klippet på TV4 Play, säger Clara Tengbom, exekutiv producent, till Nöjeslivet

På tisdagen klockan 20.00 går ”Jul med Ernst” i mål med sista avsnittet för den här gången i TV4. Då får tittarna bland annat följa med när programledaren och inredaren bjuder på flera tips inför julen såsom dukningen, skinkan, julgruppen, köttbullarna med mera.

Däremot har en sekvens ur finalprogrammet klippts bort.

Foto: TV4

När kanalen i dagarna gjort reklam för programmet i form av en trailer visas det upp att Ernst Kirchsteiger ska bjuda tittarna på ett speciellt risgrynsgrötsknep i säsongsfinalen.

Men sekvensen med just gröten klipptes bort – och tv-tittarna missar därmed möjligheten att ta del av dessertdrömmen i programmet. I stället har sekvensen lagts upp i sin helhet här på TV4:s play-tjänst.

Nu förklarar tv-kanalen varför.

– Det är lite av ett lyxproblem men vi har så mycket fantastiskt innehåll i programmet att det ibland blir så att härliga inslag inte får plats i det färdigklippta programmet, och så blev det i det här fallet. Men för att tittarna inte ska känna sig snuvade på gröten lägger vi upp klippet på TV4 Play, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4, till Nöjeslivet.

Här kan tittarna se när Ernst fixar risgrötsdrömmen med hjortron

Och mycket riktigt, på nätet kan tittarna nu ta del av receptet där Ernst blandar flera vinnare i ett och samma recept. Kanske dansar smaklökarna runt granen efter att ha testat hans risgrynsgrötsbrûlée med hjortrongömma?

Foto: TV4

”Vad kan gå fel när man blandar julens risgrynsgröt med ett lager av bränt råsocker likt en crème brûlée? Inte mycket! Här är Ernsts risgrynsgrötsbrûlée med hjortrongömma”, skriver TV4 på sin hemsida.

I den inspelade sekvensen, som inte visas i tv, visar Kirchsteiger upp en riktigt smarrig dessert.

Först vispar tv-profilen fluffig grädde och blandar med vaniljsocker. Detta blandas sedan med risgrynsgröt.

Foto: TV4

Därefter visar Ernst upp hur det ska blandas hjortron med muscovadosocker. Detta ska sedan läggas i mitten av grötmixen, som i sin tur läggs i en ugnssäker form.

Därefter stör Ernst över rörsocker och bränner av med en gasbrännare, men enligt hans recept går det också bra att ställa in ugnen på grillfunktion – dock är det viktigt att hålla det noga under uppsikt!

Till slut blir det en häftig variant på ris à la Malta.

Foto: TV4

Här kan man se klippet hur man gör på TV4 Play! Och här hittar man hela Ernsts recept på köket.se.

Vad tycker du om programmet ”Jul med Ernst”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!