Därför försvann Linda Lindorff plötsligt från gården – dramat bakom kulisserna: ”Så ledsamt”

Foto: TV4

Dramatiska och avgörande slutval i ”Bonde söker fru”.

Då försvann plötsligt Linda Lindorff – och bonden Mats Thomsson lämnades utan programledaren på gården.

Nu kommer bakgrunden fram efter de historiska bilderna i TV4.

– Så ledsamt och trist men så blev det, skriver Lindorff i sin blogg.

”Bonde söker fru” går in på sluttampen i TV4. Årets säsong är den 15:e i ordningen och massvis av kärlekspar har träffat sina respektive genom programmet.

Nu återstår att se om det blir ytterligare fler par – efter årets säsong av kärleksrealityn där programledaren Linda Lindorff håller i trådarna.

Linda Lindorff. Foto: Foto: Daniel Ohlsson / TV4 / C More

På onsdagskvällen klockan 20 sänds det 11:e avsnittet av 13 och det är alltså dags för slutval för bönderna.

Samtidigt sker någonting historiskt framför kamerorna – mitt framför ögonen på tittarna. Linda Lindorff finns plötsligt inte på plats för att stötta bonden Mats Thomsson när det är dags för hans val.

Mitt i slutvalspaniken lämnas bonden av programledaren.

Nu kommer det fram vad det var som gjorde att Lindorff inte fanns på plats på gården. I ett blogginlägg öppnar TV4-profilen upp om varför hon tvingades lämna Mats mitt under avgörandet.

Foto: TV4

Det blir så klart nervöst för alla deltagare i programmet, men Lindorff kunde alltså inte finnas på plats när det var inspelningsdags på Mats gård.

– Framför allt handlar det ju om att ge stöd – jag ska vara på plats när det här händer. Vår producent Maria försökte in i det sista hitta en lösning men i år skiter det sig helt tyvärr – och det på grund av att vi fick göra en paus på Mats gård efter att han kände sig sträv i halsen och vi behövde testa för Corona, skriver Lindorff i sin blogg.

Foto: TV4

Lindorff öppnar upp om kaoset bakom kulisserna

Det hela ledde fram till att det var dags för inspelning både på Mats gård och bonden Pontus Mikaelssons gård – samtidigt. De skulle få genomföra sina slutval, men Lindorff kunde bara finnas på plats på ett ställe.

– Då Corona även ställt in flyg och tåg så fanns det inte en chans för mig att vara på båda gårdarna ens om vi skulle skjuta upp ett av valen. På Pontus gård var läget dessutom så spänt att det inte hade gått att skjuta upp… Lägga slutvalen tidigare gick inte heller då alla inte hunnit gå på slutdejterna… Det är alltså förklaringen till att jag inte är med på Mats slutval, skriver Lindorff.

Hon förklarar att hon är ledsen över det inträffade, framför allt för Mats skull. Dessutom bryts en svit för Lindorff själv, som under alla år med programmet annars funnits på plats när bönderna tagit sig till detta avgörande under inspelningsprocessen.

För Linda är böndernas slutval ”bland det viktigaste och mest känslosamma som händer på hela sommaren”.

Foto: TV4

– Så ledsamt och trist men så blev det. Jag pratar så klart med Mats innan och vi reder ut känslorna men jag är inte på plats då valet görs. En tradition är därför bruten och även om Mats så klart klarar av det galant så hade det så klart känts bättre om jag som alltid vid slutval kunnat vara vid hans sida.

Linda och Mats möttes tidigare i avsnittet, innan slutvalet. Foto: TV4

Bonde söker fru sänds på onsdag 9 december klockan 20.00 i TV4 och C More.

Vad tycker du om årets säsong av ”Bonde söker fru”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Exit mobile version