Därför försvann Petra Marklund – ställde plötsligt in timmar före direktsändning i TV4

Petra Marklund skulle ha uppträtt i TV4 på tisdagskvällen.

Men artisten dök inte upp i tv-rutan.

Nu berättar hon varför.

Mitt under coronapandemin lanserade TV4 ett helt nytt programformat.

”Late night concert” sänds på måndagar och tisdagar klockan 23 – för att bjuda tv-tittarna på live-musik. Artister som Molly Sandén och Benjamin Ingrosso har tidigare stått på Gröna Lunds scen – utan publik – och sjungit för de kvällspigga tittarna.

TV4 har en lång tradition av att erbjuda Sveriges bästa musik ut till det svenska folket. Förhoppningsvis blir ”Late Night Concert” en unik och återkommande tv-klassiker där Sveriges största artister bjuder på oförglömliga konserter, sade Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4 / C More, före satsningen.

Men på tisdagen drabbades kanalen av ett bakslag.

Den populära artisten Petra Marklund, även känd från bland annat ”Så mycket bättre” och som tidigare programledare för ”Allsång på Skansen”, ställde in sin medverkan.

Nu berättar hon anledningen bakom beslutet. I ett inlägg på Facebook förklarar popsångerskan med hits som ”Händerna mot himlen”, ”Satellites” med flera att hon önskade flytta sin medverkan.

På tisdagen spreds hashtagen ”#Blacklivesmatter” som en löpeld över nätet till stöd för de protester mot våld som utförts mot afroamerikaner, efter George Floyds uppmärksammade dödsfall. Även Petra Marklund ville markera sitt stöd för protesterna.

”Det känns viktigt för mig att uppmärksamma det som händer just nu och därför har jag önskat att flytta min medverkan i ”Late Night Concerts” till måndag nästa vecka. Hoppas vi ses då”, skriver Petra tillsammans med taggen ”#blacklivesmatter”.

#blackouttuesday⚫️

Posted by Petra Marklund on Tuesday, June 2, 2020

TV4 meddelar nytt datum för konsert

Nu är det klart med nytt datum för Petras konsert. TV4 uppger på sin hemsida att det blir av i nästa vecka i stället.

”På måndag den 8 juni kommer Petra Marklund tillsammans med gästartisterna Moonica Mac och Movits! bjuda på en exklusiv konsert från ett tomt Gröna Lund”, skriver kanalen på sin hemsida.

Konserten visas klockan 23.00 kommande måndag.

Hallå där👋 Ville bara passa på att flagga för att jag kommer att dyka upp lite här och där i Augusti! Jag ska nämligen…

Posted by Petra Marklund on Monday, July 29, 2019

Brukar du titta på ”Late night concert”? Tycker du Petra gjorde rätt som ställde in? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!