Därför försvann Suzanne Reuter från ”Vår tid är nu”: ”Saknar henne…”

Suzanne Reuters karaktär Helga var en av de mest populära i ”Vår tid är nu”.

Men i senaste säsongen valde seriens skapare att ta ”död” på Helga.

Nu berättar de om beslut.

– Det var självklart något nytt att förhålla sig till. Det är klart vi saknade henne, säger skådespelaren Hedda Stiernstedt till Nöjeslivet.

Det var nog både en och annan tittare som satte kvällskaffet i halsen när Suzanne Reuters karaktär Helga plötsligt somnade in i slutet av förra säsongens ”Vår tid är nu”.

Suzanne Reuter har själv kommenterat vad som låg till bakgrund för det drastiska beslutet.

– Jag bad om att få dö, efter 1,5 år längtade jag efter ett lugnare vardagsliv, säger hon till SJ:s tidning Kupé, enligt Expressen.

Skaparna bakom succéserien berättar för Nöjeslivet att det inte var ett lätt beslut att ta.

– Vi vägde väl olika alternativ där. Men vi kände att även om det var väldigt lockande att låta henne (Helga) vara kvar, för att hon och Stickan är väldigt feel good, så är det en serie som hela tiden rör sig framåt. Det ligger i seriens dna. Vi bestämde oss för att det är dags att gå vidare. Det fanns inte så mycket at berätta om henne i förhållande till hennes barn, säger manusförfattaren Ulf Kvensler.

FOTO: Johan Paulin /SVT

Hedda Stiernstedt om Suzanne Reuter i Vår tid är nu: Något nytt att förhålla sig till

Hedda Stiernstedt, som spelar Helgas dotter Nina, säger att Suzanne Reuter har varit saknad i årets säsong.

Foto: SVt

– Det var självklart något nytt att förhålla sig till. Det är klart vi saknade henne. Det blir en annan storyline utan henne, säger hon till Nöjeslivet.

Samtidigt menar hon att Helgas bortgång även har en påverkan på den Nina vi kommer få följa i säsong 3.

– Mycket för Nina handlade om att göra en insikt om att Helgas död tar mycket hårdare på henne än vad hon var förberedd på. Insikten att Helga var en mycket större förebild och stöttepelare än vad Nina först hade tänkt. Det kommer många jobbiga insikter i och med hennes död. Helgas död tar nästan hårdast på Nina, för hon känner sig väldigt ensam, säger Hedda Stiernstedt.

Suzanne Reuter är verkligen saknad i ”Vår tid är nu”.

Dela gärna om du också att sakna henne, och glöm inte att säga vad du tycker om årets säsong i kommentarsfältet på Facebook!