Därför försvinner ”Anders knackar på” – plockas bort ur tablån av TV4

Det har varit en minst sagt händelserik säsong för Anders Öfvergård och hans program ”Anders knackar på”.

Han har gjort hembesök hos bland andra Björn Skifts och Lotta Engberg, men nu har programmet försvunnit från tablån.

Nu ger TV4 besked om programmets framtid.

Sedan Anders Öfvergård först gjorde entré som ”Arga snickraren” hos svenska folket, har han fått leda en rad olika program.

”Fuskbyggarna”, ”Anders och knarket” och ”Expedition Robinson”, är bara några av de program den färgstarka snickaren har fått leda.

Genom åren har även kändisar fått besök av Anders och fått rejäla uppläxningar när det gäller bygget i deras hem.

Under den senaste säsongen fick bland annat skådespelaren Maria Lundqvist besök av Anders.

Men nu i efterhand har hon berättat att hon ångrar sin medverkan i programmet.

– Mitt hem är min innersta, absolut innersta plats som bara är min och barnens, så jag har aldrig gjort någon sådan här ”hemma hos”. Och nu gjorde jag ”Anders knackar på” och vet du, jag kan känna så att det var synd att jag gjorde det, säger hon i podden ”Nemo möter en vän”.

Foto: TV4

Samtidigt tycker hon att det var roligt att få spela in programmet tillsammans med programledaren Anders Öfvergård. Men hon vill inte göra om det.

– Hade någon frågat om att göra ett sådant program igen skulle jag säga, nej. Det har ingenting att göra med att det som blev, blev dåligt eller att produktionen i sig var kass. Tvärtom, allt var fantastiskt och det var roligt att möta Anders, säger Lundqvist och fortsätter:

– Men jag kände att när jag ser programmet och kommentarerna som kommer sen… Där gick jag innanför min integritet som jag lovat mig och känt att jag vill hålla. Så är det faktiskt.

LÄS MER: Maria Lundqvist fyra barn har vuxit upp – så här ser de ut i dag

Osäkra framtiden för ”Anders knackar på”

Programmet har blivit populärt bland tittarna, men trots det har också ”Anders knackar på” försvunnit från tablån.

Den senaste säsongen tog slut nyligen men framtiden kring programmet är ovisst, meddelar nu TV4.

Anders Öfvergård är ”arga snickaren”. Foto: Youtube

”Det var definitivt en succésäsong, med fler tittare än någonsin! Dessutom ett nytt tittarrekord för serien när avsnittet där Anders knackar på hos paret Skifs nådde över miljonstrecket!”, säger Johan Janrell, exekutiv producent för ”Anders knackar på” till Nöjeslivet och fortsätter:

”Att spela in under pandemin har varit en tuff utmaning i sig och vi måste se över pusslet och utvärdera, men vår förhoppning är så klart att göra en fjärde säsong så snart vi bara kan. I slutänden är det ju våra fantastiska medverkande som gör programmet när de öppnar dörren till sina hem för Anders och produktionen. Om det blir en till säsong är helt och hållet upp till om det finns fler där ute som vågar släppa in oss”.

Vad tycker ni om detta? Skulle ni vilja se en till säsong av ”Anders knackar på”? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.