Därför försvinner ”Arvinge okänd” från tablån – SVT:s besked om framtiden för programmet efter alla år

Sedan starten 2017 har många människoöden avhandlats i det populära programmet ”Arvinge okänd”.

Men nu försvinner programmet från tablån och SVT ger ett besked om hur framtiden ser ut för tv-serien.

Det har varit många gripande familjehistorier genom åren som programledarna Kattis Ahlström och Niklas Källner har tagit del av genom åren.

”Arvinge okänd” har gett familjer genom land och rike chansen att få upprättelse och svar på vad som hände med just okända arvingar.

Genom att uppsöka släktingar, kan nya band och relationer skapas eller kanske ge personer det avslut som de så länge hoppats på.

Detta starka program har inte bara inneburit nya möjligheter för de familjer som medverkat, utan även blivit en stor favorit hos tittarna.

Kattis Ahlström
Foto: Sanna Sjöswärd /SVT

Därför försvinner ”Arvinge okänd”

Programmet har sedan starten 2017 blivit nominerad till Kristallen två år i rad och Stora Journalispriset 2018 i kategorin Årets berättare.

Men efter åren i tv-rutan tar nu programmets resa slut.

Under torsdagskvällen är det säsongsavslutning, och nu ger SVT besked om framtiden för programmet.

”Vi har nu gjort fyra säsonger av programmet som ju blivit otroligt omtyckt av tittarna. Det har faktiskt på många sätt varit en fantastisk resa att få se programmet växa från den första pappersprodukten som utvecklades av redaktionen i Göteborg till en prisbelönt serie som följs av miljonpublik varje vecka och gör en livsavgörande skillnad för människor i världens alla hörn”, skriver Christina Hill, programchef Fakta/Underhållning på SVT i ett mejl till Nöjeslivet.

LÄS MER: Kattis Ahlströms son Love har vuxit upp – så här ser han ut i dag

Kattis Ahlström, Arvinge okänd
Foto: Dan Nordgren /Nordgren_Media

SVT om framtiden för programmet

Men trots den stora succén hos tittarna, tar nu programmet paus på obestämd tid.

”Samtidigt är det ett program som är ovanligt krävande att producera. Vi har i princip jobbat oavbrutet med att leta och följa upp case sedan 2014 och nu känns det rätt att ta en andningspaus. Det är långt ifrån omöjligt att serien återkommer längre fram men för nu är det alltså det allra sista avsnittet som sänds imorgon. Vi är väldigt glada och stolta över alla de miljoner kronor som hittat rätt mottagare och, inte minst, alla familjehistorier som nu fått ett avslut”, skriver hon.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar kring vad du tycker om SVT:s beslut på vår Facebooksida.