Därför försvinner Carina Bergfeldt nu från rutan – här är SVT:s besked om stjärnans framtid

SVT kan inte få nog av Carina Bergfeldt.
Nu bekräftar kanalen sin stora framtidsplan för talkshow-drottningen.
Tittarna har mycket att se fram emot – men först väntar säsongsavslutning på fredagskvällen.

Carina Bergfeldt är SVT:s okrönta talkshow-drottning. Götenedottern med den varma uppsynen och knivskarpa frågeställningarna har gjort stor succé med tre säsong av sitt eget pratprogram på bästa sändningstid i Sveriges största tv-kanal i flera år.

Artikeln fortsätter under bilden.

Carina Bergfeldt
Foto: SVT

Efter sin premiärsäsong 2021 blev hon dessutom belönad av tv-branschen på Kristallengalan med pris som bästa programledare.

Det är enkelt att påstå att den tidigare kolumnisten och utrikeskorresponten har gjort en sagolik karriär som programledare efter det att Fredrik Skavlan lämnade samma position efter många år.

Just Skavlan var en nyckelperson när SVT rekryterade Bergfeldt till en liknande post, har hon tidigare avslöjar i en intervju med Nöjeslivet.

Bergfeldt har den norske stjärnan att tacka för att hon överhuvudtaget fick möjlighet att landa en egen talkshow. Enligt Bergfeldt hade Skavlan nämligen personligen valt ut henne för uppdraget när han själv skulle lämna rutan.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Annika Berglund/Monkberry/SVT

– Det var Skavlan själv som liksom valde mig som sin ersättare eller om man ska säga så. Hans team sa att han skulle ta två säsonger ledigt och de trodde jag skulle bli en bra ersättare. De baserade det på att jag varit gäst i hans program i 10 minuter. Så det var en sjuk chansning de tog, haha. Men programmet har jag ju helt och hållet hans team att tacka för, har Carina Bergfeldt tidigare berättat för Nöjeslivet.

LÄS MER: Fredrik Skavlans gest till Carina Bergfeldt bakom kulisserna – som tittarna inte fick se: ”Han är…”

Artikeln fortsätter under bilden.

Carina Bergfeldt
Foto: SVT

Förra hösten förklarade också Bergfeldt att hon såg flera möjligheter för sig själv i framtiden.

– Jag har ju alltid varit nyhetsreporter, och det är det jag vill göra och pyssla med. Det här är jätteroligt nu, sen vet ingen vad framtiden får utvisa. Men i själ och hjärta är jag utrikeskorre.

Carina Bergfeldts säsongsfinal – tar paus

Men nu kommer tittarna att få klara sig utan Bergfeldt en tid framöver.

På fredagskvällen den 2 december sänds nämligen det sista programmet för säsongen av talkshowen. I säsongsfinalen gästas programledaren av bland annat komikern Per Andersson, Let’s dance-domaren Ann Wilson och skidstjärnan Calle Halfvarsson.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Annika Berglund/Monkberry/SVT

Carina Bergfeldt – då är det premiär för säsong 4 i SVT

Nu står det klart att SVT och Carina Bergfeldt kommer att satsa vidare – även efter årsskiftet.

Då kommer hennes talkshow nämligen tillbaka med en ny, fjärde säsong. Detta glädjebesked för alla tittare som längtar efter mer intressanta och djupgående samtal med kända gäster bekräftas nu av SVT.

– Det stämmer. Säsong 4 av Carina Bergfeldt har premiär fredag 13 januari kl. 21.00 i SVT1, skriver kanalens pressansvariga i ett mejl till Nöjeslivet.

Det innebär att Carina Bergfeldts talkshow för tredje gången i ordningen kommer att sändas under våren – tittarna har tidigare fått uppleva journalistens samtal med den svenska kändiseliten under vårarna såväl 2021 som 2022. Och nu kommer vi alltså snart kunna lägga även 2023 till den skaran.

Foto: Annika Berglund/Monkberry/SVT

Vad tycker du om Carina Bergfeldts talkshow? Skriv gärna en kommentar.