Därför försvinner ”Fråga doktorn” – plockas bort ur tv-rutan av SVT

Under hösten firade programmet 600 avsnitt och glädjen var total för Suzanne Axell som varit med sedan start.

Men nu meddelar SVT att populära ”Fråga doktorn” försvinner från tablån.

”Det blev ett märkligt år det här, eller hur?”, säger programledaren Suzanne i ett klipp på Facebook.

Sedan 2003 har tittarna fått följa hur Suzanne Axell har guidat svenskarna genom några av de mest vanligaste hälsoproblemen.

Med hjälp av läkaren Karin Granberg har programmet blivit oerhört framgångsrikt.

Under hösten kunde nämligen alla inblandade bakom produktionen, fira något mycket speciellt.

”Fråga doktorn” visade nämligen dess 600:e avsnitt.

”Att få tittarnas kärlek har betytt mest av allt. Men också att Kim Anderzon gav mig en intervju tre dagar före sin egen död, att Kikki Danielsson vågade tala om sin svåra barndom hos oss. Och att Jerry Williams sänkte garden på ett sånt fint sätt när jag intervjuade honom. Det är stort. Det finns så mycket fint jag minns!”, sa Suzanne Axell då till Nöjeslivet.

Foto: SVT

Stora missnöjet mot kanalen

Men trots succén  Suzanne tidigare berättat att hon känt sig missnöjd med SVT och inte blivit tillräckligt uppskattad.

– Jag trivs bra på SVT, men jag kan inte säga att jag har behandlats som en stjärna. Vi är en liten grupp av kvinnor och män som gör programmet. Vi har inte fått någon särskild uppmärksamhet för detta inifrån, sa hon då.

Därför försvinner ”Fråga doktorn”

Till många tittares besvikelse försvinner nu det populära programmet, något som Suzanne Axell avslöjar i ett inlägg på Facebook.

Suzanne Axell
Foto: Janne Danielsson /SVT

– Hej där ute! Får vi på Fråga doktorn börja med att önska dig som tittare en riktigt, riktigt god jul och ett gott och lyckosamt år. Det blev ett märkligt år det här, eller hur? Vi kämpar allihopa, vi som är nere på golvet, vi som sitter hemma och allt sånt där. Men värmen finns mellan människor och det är det allra viktigaste, säger Suzanne och fortsätter:

– För mig är det jätteviktigt att få säga tack till dig där ute, tack för att ni finns, tack för allt stöd, all värme och all kärlek. Lova att du tar hand om dig även i jul så ses vi på det nya året och håll tummarna nu för att allting ska gå riktigt, riktigt bra. En storstor kram och ett hjärta från mig så ses vi på det nya året. God jul och gott nytt år.

Men det är självklart inte för alltid. Programmet gr bara uppehåll för julen och nyår.

Tur att programmet återvänder snart igen! Det skulle vara detsamma utan ”Fråga doktorn” på måndagar!