Därför försvinner omtyckta Ullared-profilen – chockar tv-tittarna med nya beslutet: ”Skönt att slippa”

Han har varit en tittarfavorit i alla år.
Men nu hoppar Gekås-bossen Boris Lennerhov av succéserien ”Ullared”.
– Det tycker jag inte ingår i min roll, säger han till Expressen.

Boris Lennerhov har med fast hand lett Gekås till stora framgångar i många år. Vd:n på jättevaruhuset i Västsverige har också på senare år blivit en stor tv-profil. Detta i samband med Kanal 5-serien ”Ullared” som skildrar livet i varuhuset och profilerna som arbetar där eller kommer dit och shoppar.

I tv-rutan har tittarna fått lära känna en chef som gärna kliver ut på golvet i varuhuset och hälsar på såväl kunder som anställda. Han har även anordnat tävlingar av olika slag.

Nu är det dock slut med tv-uppdragen.

Boris Lennerhov stannar dock kvar som styrelseordförande i Gekås.

Boris Lennerhov berättar: Därför lämnar han Ullared i Kanal 5

Men medverkan i populära Kanal 5-serien ”Ullared” är nu alltså ett minne blott. Lennerhov kommer inte längre att vara med i programserien där medarbetarna Morgan Karlsson (bilden) och Ola-Conny Wallgren blivit stora tv-profiler under åren.

Morgan – en omtyckt profil i Ullared. Foto: Kanal 5

– Det kan jag i stort sett garantera att jag inte kommer. Det tycker jag inte ingår i min roll, säger han till Expressen.

”Ullared” har sänts i 12 säsonger och nu ser Boris slutet på en era för sin egen del.

För Lennerhov innebar tv-inspelningarna många roliga och intressanta upplevelser. Men det fanns också en baksida.

Foto: Kanal 5

– Vi spelade ju in på somrarna och det tog väldigt mycket fritid, när man ville ha semester egentligen. Men jag var inte i en position där jag kunde säga ”nej, jag vill inte – det här funkar inte”, så det var bara att gilla läget. Men nu kan jag säga att det ska bli skönt att slippa.

För varuhuset har realityserien blivit en riktig kassako. Gekås omsättning ökade markant när tv-programmet hade premiär. Samtidigt har Kanal 5 haft höga tittarsiffror.

Den 65-årige Gekåsbossen som blivit en tittarfavorit i rutan genom åren erkänner nu att han fick se det inspelade materialet innan det sändes.

– Oftast var jag tillfreds. Det var väl om det skulle bli något nedsättande mot tredje person. Men samtidigt så var jag ju tvungen att inse att det handlade om underhållning och att ta ut svängarna. Utan intressanta människor är det väl ingen som vill titta, säger Boris Lennerhov till Expressen.

Tack för alla år i tv-rutan, Boris!

Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!