Därför försvinner ”Renées brygga” från tablån – TV4:s besked om framtiden för programmet efter alla år

Säsongen går i mål i den underbara skärgårdsmiljön.
Tv-programmet ”Renées brygga” försvinner nu från tablån.
Här svarar TV4 på frågan om den populära intervjuseriens framtid.
– Det har varit en fantastisk sommar, säger programledaren Renée Nyberg om inspelningarna.

Populära tv-programmet ”Renées brygga” går i mål på onsdagen. Då sänds nämligen det sista inspelade avsnittet för säsongen i TV4.

Renée Nyberg går i mål med ”Renées brygga” på onsdagen. Foto: TV4

Gäster hos programledaren Renée Nyberg, 54, är författaren Malin Persson Giolito, 52, komikern Henrik Schyffert, 53, och ”På spåret”-profilen Björn Hellberg, 76. Det blir intressanta, allvarliga och underhållande samtalsämnen som vanligt runt bryggan.

Författaren Malin Persson Giolito. Foto: TV4

Under säsongen som gått har hon även haft gäster som skådespelarstjärnorna Helena Bergström och Marie Göranzon, politikerna Annie Lööf (partiledare C) och Mona Sahlin (tidigare partiledare S) och schlagerdrottningen Carola Häggkvist på besök.

Men det kanske mest uppmärksammade avsnittet på förhand var förstås premiären där Sven Wollter medverkade. Den folkkäre skådespelaren avled i sviterna av covid-19 innan programmet hann sändas.

På TV4 var man i tät kontakt med Wollters familj inför sändningen.

Sven Wollter, Renées brygga
Foto: Jakob Dahlström/TV4

 Vi har haft en bra dialog med Sven Wollters anhöriga om både innehållet i programmet och tidpunkten för sändningen. Det har aldrig kommit på tal att vi inte skulle sända avsnittet. Det är ett fint program och jag är övertygad om att våra tittare kommer att uppskatta det, sade Johan Janrell, exekutiv producent på TV4, då till Nöjeslivet.

TV4:s besked om framtiden för ”Renées brygga”

Programserien spelades in i somras och Nyberg är nöjd med hur säsongen blev.

– Det har varit en fantastisk sommar, säger Renée om inspelningarna i den sagolika skärgårdsmiljön.

Men hur blir framtiden för programmet? Kommer ”Renées brygga” tillbaka i rutan eller inte?

Nu svarar TV4 på det alla tittare undrar över.

Kanalen bekräftar att det i skrivande stund planeras för en ny säsong med intressanta gäster på Renée Nybergs intervjubrygga.

Det skulle i så fall bli den åttonde säsongen av den populära programserien som sänts i TV4 ända sedan 2015.

– Det är planen, Renées brygga går som tåget. Om inte något oförutsett händer så siktar vi på att spela in nästa säsong mot i sommar, säger Johan Janrell, exekutiv producent på TV4.

Foto: TV4

Han tar över efter Renée Nyberg

Framöver under våren kommer programserien ”Karl Fredrik på Österlen” ta över tiden från ”Renées brygga” på onsdagarna klockan 21.00 i kanalen.

I åtta veckor får tittarna möta blomsterexperten i sydöstra Skåne.

Foto: TV4

– I säsong ett som var en kortsäsong på fyra avsnitt, fokuserade vi mycket på en blomma per avsnitt. Det kunde kanske exempelvis vara rosor, dalior eller hortiensior. I säsong två tänker vi, varför ändra på vinnande koncept? Samtidigt följer vi inte slaviskt en blomsort eller så. Till slut tar ju favoritblomsorterna slut. Vi följer i stället säsongen med årstiderna, och så får man följa vad som händer på Eklaholm för oss. Hur det går med renoveringen och hur vi fixar en innergård och lite sånt säger Karl Fredrik Gustafsson till Nöjeslivet.

Vad tycker du om årets säsong av ”Renées brygga”? Vill du att programmet ska komma tillbaka? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare!