Foto: TV4

Därför har Karin Laserow försvunnit helt från ”Bytt är bytt” – folkkära tv-profilens egna ord

Antikdrottningen som blev folkkär och försvann från rampljuset.
Här är förklaringen bakom Karin Laserows plötsliga petning i TV4:s succéprogram ”Bytt är bytt”.
– Det är helt okej, sade tv-profilen till Kvällsposten.

Hösten 2014 satsade TV4 hårt på en helt ny satsning i rutan. Programmet gick ut på att låta medverkande gissa värdet på föremål med en halv miljon kronor står på spel i vinstpengar.

Resten är som det brukar heta, tv-historia. ”Bytt är bytt” har blivit en långkörare i kanalen och är nu inne på sin åttonde säsong. För några veckor sedan hade den nya säsongen premiär med rutinerade Kristallen-vinnaren Renée Nyberg som vanligt i programledarrollen.

Vid sin sida har hon antikexperten Li Pamp, som kom in i rollen redan förra året. Hon beskriver allt det som deltagarna i programmet behöver veta om de antika föremålen – förutom värdet – och för de tävlande gäller det då att välja rätt.

Dessförinnan hade den populära skånskan Karin Laserow i flera år innehaft samma roll och utgjorde en superduo med Renée Nyberg.

Foto: TV4

Men i samband med inspelningarna år 2020 tvingades Karin Laserow att hoppa av det populära programmet. Anledningen stavades förstås den pågående coronapandemin.

Den i dag 71-åriga Laserow kunde inte medverka på grund av att hon var i riskgrupp i sin ålder.

– På grund av väl kända omständigheter runt COVID-19 så kunde jag inte medverka som vanligt i årets säsong. Självklart är det tråkigt och inte utan saknad. Våra inspelningar är alltid enormt roliga, de föremål jag får möjlighet att ge liv och de reaktioner som kommer från alla tittare är helt underbara. Men, vi måste alla ta vårt ansvar och hantera pandemi-situationen på bästa sätt, så från mitt sommarskåne vill jag bara önska Renée och hela teamet bakom Bytt är Bytt en fantastiskt framgångsrik höst, sa Karin Laserow då i ett uttalande.

Karin Laserow stoppas – egna orden om ”Bytt är bytt”

Massor av tv-tittare uttryckte då ledsamhet över att Karin tvingades bort från programmet.

”Du kommer bli en stor saknad för oss alla bytt är bytt och finns i våran tankar Karin Laserrow. Hoppas att du kommer tillbaka”, skrev exempelvis en tv-tittare då på Nöjeslivets Facebooksida.

Men någon comeback i ”Bytt är bytt” verkar inte vara på gång för Laserow.

Det verkar helt enkelt som att bytt faktiskt är bytt – även i antikexpertsfallet.

– Nej, där har de valt en annan. Det kan vara av säkerhetsskäl eller av planering. Vad vet jag. Men där har man valt en annan väg, sade Karin när hon intervjuades av Kvällsposten om saken tidigare i år.

Hur hon själv såg på den saken?

– Det är helt okej. Jag gjorde sex säsonger och det var ju rätt så bra resultat. Så det får man ju vara nöjd med när man gör sin tv-debut vid 64-års ålder.

TV4 bekräftade då att Laserow inte skulle återkomma i programmet i närtid.

– Hur och var Karin Laserow dyker upp härnäst är helt upp till henne att berätta, men när jag pratade med henne senast så hade hon redan flera spännande projekt på gång, sade producenten Johan Janrell till Kvällsposten.

Under de senaste åren har TV4 dock visat många repriser i rutan, där Karin Laserows insatser i programmet återigen kunnat ses av tittarna.

Foto: TV4

Tack för alla dina härliga insatser i tv-rutan och ”Bäst i test”, Karin!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna härliga antikdrottning på vår Facebook-sida!