Foto: Kanal 5

Därför har Köping-Sofia flyttat ifrån Mats ett år efter bröllopet – tittarfavoriternas nya beslut i relationen

De gifte sig under en sagolik ceremoni för över ett år sen.
Nu bekräftar tittarfavoriterna Sofia och Mats från ”Välkommen till Köping” att de flyttat isär – som särbos.
– Jag tror att han känner att det här är det bästa för oss tillsammans, säger Sofia i programmet.

Det var under 2022 som de båda Kanal 5-profilerna Mats Halvarsson och Sofia Roos träffades i programmet ”Välkommen till Köping”. Det slog gnistor mellan de lyckliga tu när de träffades på tågstationen i Köping för allra första gången.

Glädjen var stor då tittarfavoriten Mats berättade att han mött kärleken igen.

Han som under årens lopp gjort sig känd i tv-rutan som den motorintresserade killen med det stora hjärtat – och som alltid finns där redo att ställa upp för sina kompisar.

I ”Välkommen till Köping” har tittarna också fått följa med under parets frieri – och förra våren sändes det sagolika avsnittet då tittarna fick en unik inblick i deras vackra bröllop.

Nu har paret varit gifta i mer än ett år, och på bröllopsdagen har Mats planerat någonting mycket speciellt. Vilket tittarna får se i veckans avsnitt av programmet.

Mats har bestämt sig för att paret ska äta en trevlig middag – i stationshuset. Där de alltså träffades för första gången.

– Det var mysigt att äta ihop med min man. Dejter är jätteroligt och mysigt. Det är viktigt att man inte glömmer bort varandra, säger Sofia i programmet.

Mats berättar att han planerat inför bröllopsdagen i ungefär en månad.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Kanal 5

Under middagen får de också tid att reflektera över deras första år som gifta.

Sofia berättar att hon tycker att det ibland kan kännas lite trångt i bostaden där de båda bor. Hon flyttade in till Mats när de blev ett par.

– Det som varit bra det här året är att vi har varandra och känner trygghet. Även om året varit tufft. Utmaningarna är väl kommunikationen. Vi bor ganska litet och är mycket inpå varandra. Man kan bli irriterad och reta sig på varandra, säger Sofia i programmet.

Flyttar isär efter ett år

En månad efter bröllopsdagen berättar Sofia att hon och Mats har fattat beslutet att flytta isär. De är fortsatt gifta och lever som särbos. 

– Nu har jag bestämt mig. Jag ska flytta till en egen lägenhet. Det känns både känslosamt och bra. Jag tror att Mats och jag kan få det mycket bättre när vi inte bor så trångt. Inte blir så mycket tjafs. Första året som gifta vart nog inte som vi trodde, säger Sofia.

Det är så klart med delade känslor som Sofia har tagit beslutet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Kanal 5

– Det har känts mer som att jag flyttar in till Mats lägenhet. Med alla hans saker. Jag har haft det lite svårt att känna mig hemma här, säger Sofia och fortsätter:

– Det kommer kännas lite konstigt och tomt utan att höra Mats snarkningar. Och lite ledsamt.

Gifta Köping-profilerna bor vägg-i-vägg

Samtidigt är hon glad över att ha nära till sin älskade make, som faktiskt numer bor bara på andra sidan väggen om Sofia.

– Mats har inte velat att jag skulle flytta. Han ville att vi skulle bo tillsammans. Men han reagerade bra. Jag tror att han känner att det här är det bästa för oss tillsammans, säger Sofia och fortsätter:

– Jag flyttar inte långt bort. Det är vägg-i-vägg. Tio meter. Jag kommer att bo på andra sidan huset.

Vi önskar er allt gott, Mats och Sofia! Ni är fantastiska.

”Välkommen till Köping” sänds på onsdag den 15 maj klockan 21.00 i Kanal 5 och Discovery plus.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev