Därför har Miriam Bryant slutat dricka alkohol – starka insikten efter uppväxten

Foto: SVT

Miriam Bryant, 30, har bestämt sig för att sluta dricka alkohol – åtminstone för en tid framåt.
Artisten kom missbruksproblematiken nära under sin uppväxt.
– Det blir enklare så för mig, säger popstjärnan i ”Skavlan”.

I fredagens avsnitt av ”Skavlan” på SVT berättar Miriam Bryant hur en person i hennes närhet hamnade i missbruksproblematik under hennes uppväxt.

Miriam Bryant. Foto: SVT

Artisten, som gick ett stort genombrott i och med sin medverkan i ”Så mycket bättre”, öppnar upp om den tuffa tiden i sin uppväxt. På bästa sändningstid i SVT förklarar hon hur det kunde vara när personen drack.

– När han drack så försvann det helt och hållet. Vi brukar säga att han var ”miserable drunk”. Han var aldrig någonsin stökig eller våldsam, men kröp in i sig själv och blev väldigt introvert och försvann, säger Miriam Bryant i SVT:s ”Skavlan”.

”Det är allt eller inget”

I dag mår personen bra – och Miriam Bryant förklarar att de båda har en bra relation till varandra. Hon talar kärleksfullt om vad han har betytt för henne under alla år.

– Han är ”i tillfrisknande”, som man säger. Så det är asfett! säger Miriam och river ner applåder från studiopubliken.

Programledaren Fredrik Skavlan. Foto: SVT

Fredrik Skavlan undrar då hur artistens eget förhållande till alkohol ser ut.

– Mitt förhållande till alkohol har alltid varit någon slags… Vad ska jag säga? Det har varit en liten konflikt och det har man väl fått med sig, med just att ”är det här bra? Är det här en bra idé? Ska jag verkligen?”, säger Miriam Bryant och förklarar att hon ofta har vita månader, utan att hon druckit någonting.

Detta är en väg hon tycks vilja fortsätta slå in på.

– Det är allt eller inget liksom. Och nu har jag någonstans kommit fram till att jag skiter i det bara, säger Miriam Bryant och poängterar att det inte är uttalat från hennes sida att aldrig mer dricka alkohol.

Även om hon nu inte har druckit en droppe på två månader.

– Det blir enklare så för mig.

Foto: SVT

Övriga gäster i fredagens program är komikern Henrik Dorsin, norska skidstjärnan Marit Bjørgen och biologen Merlin Sheldrake.

”Skavlan” sänds fredagen 15 oktober klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play.

Så starkt av dig att dela med dig av din historia, Miriam. Vi är säkra på att andra kan känna sig stärkta av att du går ut och berättar öppet om denna fråga.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version