Foto: SVT

Därför har Skavlan försvunnit ur tv-rutan – SVT:s besked om framtiden: Hon ersätter

”Skavlan” försvinner från SVT – och tar en längre paus.

Så här blir framtiden för den norske programledaren.

Samtidigt kan SVT berätta vem som ersätter Fredrik Skavlan under våren.

I januari 2009 hade tv-programmet ”Skavlan” först premiär i svensk tv.

Ända sedan dess har den norske programledaren Fredrik Skavlan gett tittarna exklusiva intervjuer med världsstjärnor, och intressanta möten med människor från när och fjärran.

Foto: SVT

Men nu tar 54-åringen från Oslo en paus från sina tv-uppdrag.

Förra fredagen sändes det sista avsnittet av ”Skavlan” för ett bra tag framöver. I finalprogrammet fanns bland annat countrydrottningen Dolly Parton med bland gästerna.

SVT:s besked: Skavlan kommer tillbaka

Samtidigt kan vi nu berätta att ”Skavlan” kommer att återkomma till SVT.

– Skavlan kommer tillbaka nästa höst. I vår är det Carina Bergfeldt som har talkshow på fredagskvällarna, meddelar SVT:s pressinformation i ett mejl till Nöjeslivet.

Vad Fredrik Skavlan ska göra i vår?

Foto: SVT

Enligt hans efterträdare Carina Bergfeldt är det föräldraledighet som väntar för den glade norrmannen som alltid lyckas blanda de hetaste och mest kända gästerna med intressanta nykomlingar till sin studio.

”Fredrik Skavlan har fyra avsnitt kvar innan han tar en föräldraledig vår.
Jag följer med bakom kulisserna på dagens inspelning för att komma in i talkshowkänslan”, skrev Carina på sin Instagram för några veckor sedan.

Carina Bergfeldt mötte kärleken i USA

Bergfeldt, 40, är en svensk journalist som är uppväxt i västgötska Götene. Hennes sommarprat i radions P1 blev 2019 uppmärksammat efter att hon i programmet berättade om en barndom med våld, hot och psykisk misshandel som lämnat svåra ärr. Hon berättade också hur detta påverkat henne senare i livet, efter att hon mötte sin kärlek Jesper Zølk i USA.

– På inget ställe märks mina sår fortfarande så mycket som i min närmaste relation. Han är så mycket bättre på det här med att vara tillsammans än vad jag är. Jag har försökt på nästan alla sätt som går att söndra oss, att skrämma bort honom. Jag trodde inte att jag var värdig den sortens kärlek som han ville ge mig, säger Carina Bergfeldt i sitt ”Sommar i P1”.

Paret gifte sig förra sommaren och i februari föddes deras son.

”Gav en del av mitt hjärta till en ny herre på denna Alla Hjärtans Dag”, skrev Carina då lyckligt på sin Instagram.

Hon var tidigare reporter på Aftonbladet innan hon kom till SVT där hon blev USA-korrespontent för public service-kanalen i Washington D.C.

Tar över när Skavlan går på föräldraledighet

Men nu tar hon alltså över efter Fredrik Skavlan – och fyller talkshow-tomrummet då ”Skavlan” alltså tar paus i vår innan programmet är tillbaka igen i höst.

”Här sitter jag och ”äger rummet”. Eller ja, nästan i alla fall. Skavlan spelar in årets ”Best of”, som sänds på nyårsafton, och @fredrikskavlan bestämde att han gärna ville avsluta programmet med att lämna över till mig. Fin gest av honom, roligt för mig”, skriver Bergfeldt på Instagram.

Hennes nya talkshow kommer alltså att överta den mycket attraktiva tv-tiden 21.00 på fredagar i SVT1. Bergfeldt gjorde comeback i tv under höstens USA-valrörelse efter att ha varit föräldraledig en tid.

Nu ser hon fram emot vad som väntar på andra sidan årsskiftet.

– Jag är så vansinnigt glad. Och en smula skräckslagen. Att ansvara för fredagskvällar kl 21, det blir ju inte tyngre än så. Det bästa jag vet är när människor öppnar upp och vågar visa vilka de är. Det är den sortens berättelser som jag nosat efter under hela min karriär. Min talkshow blir en 2.0-version av det, säger Bergfeldt.

Nu önskar vi Carina lycka till inför det nya, stora uppdraget! Kommer du att titta? Vad tänker du om det här? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!