Därför kan Farmen-vinnaren ha brutit mot TV4:s regler

Stefan Eriksson kammade hem vinsten i årets säsong av Farmen. Men enligt uppgifter till Aftonbladet kan han ha brutit mot reglerna – genom att ha berättat om vinsten i förväg.

Nu slår TV4 ifrån sig ryktena.

Årets säsong av Farmen blev en dramatisk sådan. Många bråk och intriger kantade programmet som väckte starka reaktioner, både hos tittarna och hos deltagarna själva.

Men till slut nådde ändå säsongen sin final – och det var konsulten och vildsvinsjägaren Stefan Eriksson som stod som segrare. Detta efter en rafflande final mot Helena Hedqvist.

Nu hävdar dock rykten att Stefan Eriksson kan ha brutit mot kanalens regler.

Slår ifrån sig uppgifterna

Eftersom Farmen spelades in i somras har deltagarna länge vetat vem som vann. Enligt uppgiften till Aftonbladet ska någon deltagare sedan ha avslöjat i förväg vem som vann programmet – vilket, på grund av sekretessavtal, är förbjudet innan säsongsavslutningen.

Det är dock uppgifter som TV4 slår ifrån sig.

– Det är klart att det kan finnas en risk. Men av den informationen vi har fått så är det åtminstone ingen av deltagarna som har pratat. Jag har väldigt svårt att se att någon skulle göra det. Det är i sådant fall någon i deras närhet som fått reda på det här och pratat mer om det i sådant fall, säger Farmens pressansvarige Anders Edholm till Aftonbladet.

”Väldigt mycket rykten”

Edholm berättar vidare att produktionen har undersökt saken närmare, men att de inte har någon information kring att en deltagare ska ha röjt vinnaren i förväg. Han menar samtidigt att liknande rykten brukar spridas kring förinspelade program.

– Man ska komma ihåg att det är väldigt mycket rykten om ”Farmen” men även andra förinspelade format som engagerar mycket, säger Anders Edholm till Aftonbladet.

Vad en eventuell konsekvens hade kunnat bli av detta regelbrott är oklart, då det råder avtalssekretess.

Vad tycker du om årets säsong av Farmen, var Stefan Eriksson en värdig vinnare? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet!