Därför kan vi inte enbart glädjas med Olivia efter Robinson-vinsten – detaljen som fortfarande skaver

Olivia Lindegren, 27, vinner ”Robinson 2024” och alla är tämligen nöjda. Det var svårt att ogilla henne. Till skillnad från vissa andra deltagare… inga nämnda… gjorde hon sig inte ovän med allt och alla.

Men visst finns det någonting som fortfarande skaver lite grann?

Det finns lite smolk i glädjebägaren.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Jag tror de flesta kan enas om att Olivia Lindegren, 27, från Göteborg är en värdig vinnare av ”Robinson 2024”.

Hon var snäll, vänlig, omtänksam och hamnade inte i någon större konflikt. På så sätt kan man säga att hon bemästrade det sociala spelet, även om vissa kanske tycker att hon kom lite väl lätt undan.

Läs mer: Robinson-Påls ilska efter TV4:s klippning – trött på all kritik: ”Lätt att skylla på mig”

Ska en värdig ”Robinson”-vinnare verkligen bara glida sig igenom en hel säsong utan att behöva pakta och snacka sig vidare?

Olivia med vinsten i Robinson
Olivia Lindegren vinner ”Robinson 2024”. Foto: TV4

Framför allt tycker jag att det är kul att en kvinna vinner för första gången på 12 år. Det var inte en dag för tidigt.

Även solen har sina fläckar

Samtidigt finns det lite smolk i den stora glädjebägaren. För även solen har sina fläckar.

Är Olivia verkligen så oskyldig som alla tror? Bedöm själva! (OBS, det här skrivs med glimten i ögat, jag tar det inte på blodigt allvar).

Det jag tänker på är den redan klassiska intrigen när Charlotta Hedlund och Simone Sjöström tar Ci Lindströms immunitet och kastar in den i djungeln. Visst, Olivia var inte delaktig i själva aktionen. Men hon var på ett inblandad i planeringen.

– Jag såg inte när det hände för jag var iväg på synk då. Däremot hade vi pratat innan om att vi ville ta den, men i mitt huvud så tänkte jag då att Ci hade gömt immuniteten någonstans i djungeln eller där vi bajsade. Jag tänkte att hon hade gömt den där ingen ville leta, det är ingen som vill gräva där vi bajsar. Där ska jag leta och där ska jag ta den ifrån henne. Det får man göra enligt ”Robinsons” regler. Hittar man en immunitet har man fullt ansvar att gömma den och blir man av med den är det fair game, berättar Olivia för Nöjeslivet.

Men man får inte rota i någon annans grejer?

Ci Lindström i Robinson
Ci Lindström i ”Robinson”. Foto: TV4

– Precis. När jag kommer tillbaka från synk springer Charlotta emot mig och säger: ”Vi hittade den”. När hon berättade att den var i Cis väska kände jag direkt: ”Ooh, shit. Det där är ett övertramp”. Samtidigt tyckte jag att hela den situationen var väldigt rolig, det kan jag vara ärlig med nu.

”Kan köpa det till viss del”

Olivia fick lite kritik efter den otillåtna immunitetsstölden, men hon kom ändå lindrigt undan om man jämför med hennes ”medbrottslingar” Charlotta och Simone.

Tv-tittarna var tämligen eniga om att de två damerna skulle ut med huvudet före. Olivia däremot fick mest lite skit för att hon var lite för glad efter det som inträffade.

– Folk har mest reagerat på att jag ser så lätt på det hela. Jag kan köpa det till viss del, säger hon.

Charlotta Hedlund Robinson
Charlotta Hedlund i ”Robinson”. Foto: TV4

– Det blir ändå väldigt kul tv om tittarna får veta vad som hänt. Då skvallrar jag om vad som hänt. Så jag tycker på ett sätt att alla tittare som varit arga på mig kan vara lite tacksamma för de hade inte fått reda på vad som hänt om jag inte hade nämnt någonting. Jag vet inte hur de hade klippt ihop det där om jag inte sagt någonting i synk. Så jag tycker det var lite kul ändå, fortsätter hon.

Simone Sjöström Robinson
Simone Sjöström i ”Robinson”. Foto: TV4

Visst, det här är en liten fis i rymden om man ser till en hel säsong av intriger och drama. På det stora hela var Olivia alltid äkta och härlig.

Så hon förtjänade absolut att vinna ”Robinson”.

Stort grattis till Olivia som vann ”Robinson 2024” – som första kvinna på 12 år. Vad tycker du om hennes insats?

Skriv gärna en kommentar på Facebook. Gilla-markera och dela artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev