Foto: TV4

Därför klipptes speciella bilderna på Robert Gustafsson bort – beslutet bakom kulisserna i TV4

Han har utsetts till inte bara Sveriges – utan världens roligaste man.
På söndagskvällen hyllades och pikades Robert Gustafsson av kollegorna i TV4:s ”Vilket liv!”.
Samtidigt avslöjas nu sanningen bakom bilderna som TV4 valde att klippa bort ur programmet.

Efter en veckas uppehåll på grund av valet var TV4:s nya underhållningssatsning ”Vilket liv!” tillbaka i rutan på söndagskvällen.

Den här gången med humorkungen Robert Gustafsson, 57, i fokus.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

”Robbans” långa karriär inom underhållningsbranschen startade redan i slutet på 1970-talet när han hemma i Skövde stod på revyscenen med komikern Runo Sundberg.

Så hyllades Robert Gustafsson i ”Vilket liv!”

Därefter har han gjort alltifrån barnprogram – varav ”Björnes magasin” uppmärksammades i ”Vilket liv!” – till filmroller såsom hundraåringen i ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

På senare år har Gustafsson också gjort hyllade insatser i dramaserier som ”Den osannolika mördaren” och ”Det som göms i snö”.

Men det är förstås för alla oförglömliga humoristiska roller som Robban är mest känd för svenska folket. Genom åren har han gjort minnesvärda karaktärer på alltifrån speedwaykungen Tony Rickardsson, till Roland Järverup i dansbandet Rolandz.

I ”Vilket liv!” stod kollegorna på rad i kulisserna för att få komma ut och hylla Gustafsson på scenen där han själv blev intervjuad under hela kvällen av prisade programledaren Renée Nyberg.

Artikeln fortsätter under bilden.

Felix Herngren och Renée Nyberg skrattar så de kiknar när Robban går igenom åldrandets olika stadier. Foto: TV4

Felix Herngren, Peter Dalle, LaGaylia Frazier, Helena Bergström, Tony Irving, David Hellenius och Andres Lokko var bara några av alla stjärnor som medverkade och överraskade Robban.

Robbans egna ord efter Renée Nybergs överraskningar i TV4

Efter att programmet sänts berättar nu Gustafsson själv vad han tycker om hyllningsshowen.

– Tack ALLA! Jag är lyckligt generad och så oerhört tacksam för Vilket liv på TV4. Alla ni i redaktionen som gjorde det möjligt och att ni lyckades hålla det hemligt (eftersom jag annars aldrig ens hade gått dit). Renée för ditt proffsiga och varma ledarskap under dessa timmar, skriver Robert Gustafsson på sin Facebook-sida, som följs av över 300 000 fans, på måndagsmorgonen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

I programmet blev han också hyllad av sina kollegor i Killinggänget – Henrik Schyffert och Martin Luuk – som svarade för en begravningssketch som fick Gustafsson att skratta gott.

– Tack älskade Peter (Haber), Dalle min vän, ljuvliga Per Svensson, Niclas Jensen min ungdoms lycka, Helena mitt yrväder, La Gaylia min orkan, polarna i Rolandz (längtar tillbaka), Kungen Stenmark, Gösta Ekman i sin himmel, Jörgen Lantz för hela 80-talet, Irving för stölden av din person, Felix för smärtan och resultatet, Andres som tog sig dit för min skull och Schyffert och Martin som skrev TV-historia med begravningssketchen men framförallt tack till alla er som jag nu fattar har bidragit med fakta och allt material, skriver Robert Gustafsson.

Avslöjar bortklippta bilderna som tittarna inte fick se i TV4

Han vill också passa på att tacka Regina Hedman som arbetar på Gustafssons management, samt nöjesprofilerna Vicky och Johan von der Lancken och agenten Git Brännström.

– Regina, förstår att det mesta är din förtjänst, Vicky och Johan på Oscarsteatern och Git som höll masken.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Samtidigt avslöjar humorkungen själv nu att TV4 klippte bort delar av programmet.

– Sist men inte minst Tack till alla er som kom dit men som klipptes bort av tidsbrist; barndomsvännerna från Skövde, Widing, Hjärpe och Runo Sundberg som jag förstod inte kunde komma. Tack även till alla er som inte nämndes i programmet men som är en stor del av mitt liv, historia och lycka. Tack för den hittills enda positiva överraskningen i mitt liv.

Tack ALLA! Jag är lyckligt generad och så oerhört tacksam för Vilket Liv på TV4. Alla ni i redaktionen som gjorde det…

Posted by Robert Gustafsson on Sunday, September 18, 2022

Tack till Robban och Renée för ett härligt program! Du är värd alla hyllningar, Robert.

Vad tyckte ni om ”Vilket liv!” i TV4? Skriv gärna en kommentar!