Foto: TV4

Därför kopierar Karl Fredrik på Österlen Mandelmanns – erkännandet bakom kulisserna

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén gör nu som Mandelmanns.
Här öppnar TV4-profilen upp om beslutet utanför tv-rutan.
– Man lär av varandra, säger Karl Fredrik till Nöjeslivet.

Hela våren bjuder Karl Fredrik Gustafsson på blomsterråd, inspiration i trädgården och festliga inredningstips på bästa sändningstid i TV4. På torsdagen sänds ytterligare ett avsnitt i programserien ”Karl Fredrik på Österlen”.

Den här gången får tittarna fira midsommar tillsammans med den glade floristen på stranden i Skåne.

Karl Fredrik på Österlen. Foto: Nexiko / TV4
Karl Fredrik på Österlen. Foto: Nexiko / TV4

Karl Fredrik gör en midsommarstång av solrosor och binder en ljuvlig krans av prästkragar, blåklint och rosor. Dessutom ska han ordna med en bröllopsbukett i det nya avsnittet.

Karl Fredrik på Österlen. Foto: Nexiko / TV4
Karl Fredrik på Österlen. Foto: Nexiko / TV4

Förra gången fick Karl Fredrik och fästmannen Petter Kjellén genomföra ett besök hos två kära vänner: Gustav och Marie Mandelmann.

Då fick de bland annat med sig en guldfisk hem.

Därför kopierar Karl Fredrik på Österlen Mandelmanns

Nu avslöjar Karl Fredrik att gården Eklaholm, där han har sin verksamhet, kopierat Mandelmanns koncept. Det handlar om införandet av ett bokningssystem som nu blir kvar efter pandemin.

– Mandelmanns har alltid haft bokning sen innan. Klart att det är ändå är därifrån vi fått inspirationen. Man lär av varandra, säger Karl Fredrik till Nöjeslivet.

Karl Fredrik Gustafsson förklarar att de sedan pandemin infört systemet, och nu väntas behålla det.

Förra säsongen gästades "Karl Fredrik på Österlen" av Marie och Gustav Mandelmann. Foto: TV4
Här gästas ”Karl Fredrik på Österlen” av Marie och Gustav Mandelmann. Foto: TV4

– Vi införde bokningssystem under pandemin för att kunna reglera antalet besökare, och självklart kunna möta de lagkrav som ställdes under pandemin. Det har vi nu också, oavsett pandemi eller inte ska folk kunna parkera, känna att de kan njuta av alla vackra blommor och allt vad det innebär att handla av oss, säger Karl Fredrik Gustafsson.

Han menar att det inte skulle bli hållbart att öppna upp verksamheten utan bokningssystem.

– Skulle vi släppa på, då skulle det bli kaos. Det märkte vi framför allt 2020 första pandemisommaren när vi började med reglering. Vi tog emot 1 000 besök om dagen, och det fanns behov om 2 000 varje dag. Som det ser ut nu skulle vi ha öppet tio timmar om dagen under högsäsong, och då blir det i år 120 gäster i timmen, totalt 1200 om dagen under extremhögsäsongen.

Karl Fredrik menar att bokningssystemet gör miljön mer behaglig för alla – inklusive personalen.

– Det blir mycket jämnare tempo och flöden, mer harmoniskt. Hållbart. Det är väldigt viktigt att både personalen och besökarna tycker det fungerar bra.

”Man får passa sig lite grann…”

Utöver tv-programmet som rullar hela våren i TV4 har Gustafsson flera järn i elden med fästmannen Petter Kjellén som också syns i tv-programmet. Han har släppt ett eget bubbel och utkom nyligen med sin första bok. 

Tv-profilens förhoppning är nu att tittarna inte tröttnar på honom.

– Man får passa sig lite grann så att inte folk tröttnar på oss (skratt). Nejdå, men det gäller att smida medan järnet varmt som man säger och med känsla för det man känner för. Bubbel ligger helt i linje med oss, det finns tre stycken Karl Fredrik-bubbel nu, rosé, prosecco och cava. Så det är triss i bubbel.

”Karl Fredrik på Österlen” sänds på torsdagar klockan 21.00 i TV4.

Karl Fredrik på Österlen. Foto: Nexiko / TV4
Karl Fredrik på Österlen. Foto: Nexiko / TV4

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!