Därför lämnar Farmen-profilen omedelbart – tårarna efter beskedet: ”Kommer ha det bättre”
Anna Brolin Farmen 2022 TV4

Därför lämnar Farmen-profilen omedelbart – tårarna efter beskedet: ”Kommer ha det bättre”

Ännu en profil tvingas lämna gården.
Dramatiken tätnar nu i ”Farmen”.

OBS! I denna text avslöjas innehåll i ”Farmen”-avsnittet som sänds på tisdagskvällen den 8 februari i TV4.

TV4:s programserie ”Farmen” är i full gång med den nya säsongen. Reality-programmet där deltagarna lever som bönder på 1800-talet på en gård har blivit en långkörare i kanalen efter många år.

Tittarfavoriten Anna Brolin, 41, som programleder både aktualitetsprogrammet ”Efter fem” liksom ”Farmen”, var förväntansfull inför första sändningen för ett par veckor sedan.

Anna Brolin är programledare även i år. Foto: TV4

– Känns väldigt kul att vara tillbaka med en ny säsong av Farmen, framförallt då den utkommer under ett jubileumsår som i år. Vi har en spännande blandning av deltagare i årets upplaga som bjuder på härliga intriger, dramatik och en massa skratt, sade Anna Brolin då.

LÄS MER: Anna Brolins hemlighet i Farmen avslöjad – programledarens egna ord

I skrivande stund har över 20-talet avsnitt av årets säsong sänts, och för varje dag som går tätnar dramatiken på gården. I förra veckan avsnitt kom det fram att deltagaren Josefine Ahlin plötsligt tvingades lämna programmet av hälsoskäl.

Nu kommer beskedet att ytterligare en profil som varit med i programserien måste åka hem.

I tisdagens avsnitt – som redan finns att se på TV4 Play och sänds under kvällen klockan 19.30 i TV4 – framkommer det att en alldeles särskild glädjespridare på gården får lämna.

Därför tvingas omtyckta Farmen-profilen lämna

Monika och Ivy. Foto: TV4

Det handlar om deltagaren Monika Ostrowskas hund, Ivy, som nu ska få åka hem. I tv-programmet har tittarna bland annat fått bekanta sig med den fyrfotade vännen som bekantat sig med katterna på gården i TV4-programmet.

– Ivy har ju testat på Farmen nu och det var inte riktigt hennes grej att vara på ute en farm. Hon är väldigt glad och vill leka med alla djuren, säger Monika Ostrowska i tisdagens avsnitt av Farmen och förklarar att de mindre katterna först var lite försiktiga gentemot Ivy, men att de nu blivit kompisar.

– Hon är ju egentligen en stadstjej så hon ska få åka till mormor, och få lite semester. Lite air condition, lite bad, lukta gott… Hon kommer att ha det bättre än mig så jag är lite avundsjuk på att hon ska åka hem. Men ja, hon har fått härliga veckor här, så det är hon tacksam för.

Tårarna efter beskedet

När Monika och Ivy anlände till Farmen fick de övriga deltagarna också bekanta sig med hunden. Anledningen var att hon enligt instruktionerna från produktionen fick ta med sig en personlig sak, och då ville Monika självklart ha med sig sin fyrfotade familjemedlem på äventyret.

Det blir känslosamt när Monika berättar om sin fyrfotade familjemedlem. Foto: TV4

Men nu har alltså Ivys tillvaro i Farmen nått vägs ände. I tisdagens avsnitt tar den glada hunden farväl av deltagarna. Monika kommer stanna kvar ensam i programserien, och det blir känslosamt när hon berättar om sin hund.

– Det känns jättebra egentligen att hon får åka för då kan jag fokusera på uppdragen och inte titta hela tiden var Ivy är. Men det kommer vara tomt utan henne, säger Monika och torkar tårarna.

Det något dramatiska beskedet tas emot med starka känslor från flera av de andra deltagarna. Uppenbart är att Ivy berört flera med sin närvaro. Hon blir ordentligt omkramad av de andra farmarna innan det är dags att åka hemåt.

Många ville säga hejdå till hunden Ivy som spridit mycket glädje i Farmen. Foto: TV4

Samtidigt unnar de också vovven att få återvända hem efter en vecka.

– Att Ivy fick lämna tycker jag är tråkigt, men också lite skönt. För att det är lite svårt att hålla koll på henne när man håller på och jobbar med saker. Hon var ändå här i en vecka så hon har nog gjort sitt, säger Jonas Svensson i programmet.

Här lämnar Ivy gården. Foto: TV4

”Farmen” sänds söndag-torsdag i TV4.

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar.