Därför stoppar Marko Lehtosalo sin mamma Irma från att synas i direktsändning

Marko Lehtosalos mamma Irma har gjort succé i tv-rutan med realityserien ”Marko & Irma”.

Duon har även gästat en rad program – men undvikit direktsändning.

Nu avslöjar Marko varför.

Det var i somras som vi fick veta att vi skulle få se artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo i ett helt nytt tv-program.

Under sin långa musikkarriär har vi fått se honom framträda som soloartist och medverka i en rad tv-program. Men i den nya realityserien ”Marko & Irma” står hans mamma Irma Lehtosalo i fokus.

– När jag lägger upp grejer med henne på mitt Instagramkonto så märker jag att det sticker i väg. Folk gillar henne för hon har någonting som många vill ha, men som de inte vågar ha, som filterlösheten. På gott och ont, har Marko tidigare berättat i en intervju med TT.

Marko Lehtosalo. Foto: TV4

Mamma Irma tokhyllas av tittarna

Och efter att programmet har börjat sändas står det klart att Marko fick rätt. Irma har gjort succé i rutan, och tokhyllats av tittarna.

”Ett program där det finns riktiga känslor, och känslor av alla slag. Det var länge sedan det fanns ett program som fångar en så, man både skrattar, och fäller en tår. Jag skulle så gärna vilja krama om denna härliga Irma,” har en person skrivit på Nöjeslivets Facebooksida.

I programmet får vi följa Marko och Irma när de bygger upp ett nytt hus åt henne. Hennes gamla hus var de tvungna att riva på grund av svartmögel.

LÄS MER: Irmas oro för Marko efter skilsmässan – mammans kupp för sonens skull

Hatbrevet efter avslöjandet om alkoholismen

Hittills har tittarna bland annat fått följa med när det gamla huset rivs och när duon planerar nytt kök. Programmet har hittills bjudit på både galna upptåg och roliga utflykter.

Men det har inte bara varit en dans på rosor att synas i rutan. Tittarna har även fått se när Irma får ett hatbrev för att hon berättat om sin alkoholism.

Det har fått Marko att bli rasande.

– Hon är på väg in i offentlighetens ljus och alla kommer inte vara bara glada och tycka att vi är jätteroliga, utan folk kommer ha åsikter. Men jag blev ändå irriterad. Jag vill ju skydda min familj och inte att de ska vara med om sånt här, har Marko sagt i programmet.

Irma Lehtosalo. Foto: TV4

Därför låter inte Marko sin mamma synas i direktsändning

Men ”Marko & Irma” är inte första gången som Irma syns i rutan. Bland annat har mamma och son gästat ”Carina Bergfeldt” och ”Hellenius Hörna” tillsammans.

Men inget av de programmen har varit direktsända. Det eftersom Marko inte vågar ta med sin mor i livesända program, avslöjar han i det senaste avsnittet.

– Det är tur att det inte är live. Jag har fortfarande inte vågat ta med henne på någon live-grej. De programmen som vi gjort har varit förinspelade. För ibland kan hon vara som en loose cannon och då kan det vara bra om man kan klippa, säger Marko i programmet och skrattar.

Och att Marko är orolig över vad Irma ska säga är hon också medveten om själv.

– Jag tror att Marko varit nervös över vad jag säger, ”säg inte sådär, och inte sådär och inte sådär”, säger Irma.

”Marko och Irma” sänds på torsdagar klockan 21.00 i TV4.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!

LÄS MER: Så blir ditt horoskop för perioden januari-februari – allt om kärleksliv, pengar och dina relationer