Därför syns inte Suzanne Axell till i nya ”Fråga doktorn” – nu ger SVT besked om profilens försvinnande

Nytt år med nya möjligheter.

När nya ”Fråga doktorn hälsa” gör entré i tv-tablån blir det ett nytt programledarpar.

Suzanne Axell som tidigare synts till i programmet syns inte till.

Nu svarar kanalen varför.

Efter 16 år tillsammans som kollegor lämnade Gunilla Hasselgren ”Fråga doktorn”.

Den folkkära tv-profilen Suzanne Axell fick istället en ny kollega, Karin Granberg som har funnits vid hennes sida sedan dess.

I en tidigare intervju med Nöjeslivet har Suzanne berättat om hur deras relation är bakom kulisserna och hur de nästan direkt blev bra vänner.

– Hon är en toppentjej. Vi har mycket kontakt privat. Vi tänker mycket lika om olika saker och hon är precis som jag en stor djurvän. När vi har spelat in programmen har vi alltid väldigt jul ihop och vi ser alltid till att ta en fika efteråt, har hon tidigare sagt.

– Karin är väldigt lättsam och trevlig, säger hon.

Sedan dess har det varit Karin och Suzanne som varit radarparet i SVT:s populära ”Fråga doktorn”, tills för en tid sedan.

Fråga doktorn
Foto: Janne Danielsson /SVT

Försvann från tablån

När det var dags för juluppehåll tog programmet tillfälligt avsked, och Suzanne skickade en varm hälsning till tittarna.

– Hej där ute! Får vi på Fråga doktorn börja med att önska dig som tittare en riktigt, riktigt god jul och ett gott och lyckosamt år. Det blev ett märkligt år det här, eller hur? Vi kämpar allihopa, vi som är nere på golvet, vi som sitter hemma och allt sånt där. Men värmen finns mellan människor och det är det allra viktigaste, sa hon.

– För mig är det jätteviktigt att få säga tack till dig där ute, tack för att ni finns, tack för allt stöd, all värme och all kärlek. Lova att du tar hand om dig även i jul så ses vi på det nya året och håll tummarna nu för att allting ska gå riktigt, riktigt bra. En storstor kram och ett hjärta från mig så ses vi på det nya året. God jul och gott nytt år.

Suzanne Axell
Foto: SVT

Den 18 januari är det äntligen dags för programmet att återvända till tv-rutan till tittarnas stora glädje.

Men det blir en stor förändring.

Suzanne Axell syns inte till i nya ”Fråga doktorn”

SVT meddelar att det kommer ett nytt program – ”Fråga doktorn hälsa” som kommer ledas av Karin Granberg och Sofia Rågenklint.

Fråga doktorn
Foto: Matilda Sandberg /SVT

Suzanne Axell syns inte till, någonting som fått flera tittare att reagera.

”Vem har gjort Fråga Doktorn så stort? Jo, Suzanne! Alla andra är ”vanliga”!”, skriver en tittare på programmets Facebooksida.

”Tacka vet jag Axelldamen”, skriver en annan.

”Blir det 2 st program, eller ska Suzanne inte leda fråga doktorn längre?”, skriver en frågandes tittare varpå SVT svarar:

”Fråga Doktorn sänds som vanligt från och med måndag 18/1 – ikväll är det premiär för Fråga Doktorn Hälsa! Två program sänds då parallellt – och vi kommer kunna få svar på mängder av frågor om sjukdomar, hälsa och friskvård. Kvällens avsnitt handlar om hur maten påverkar vår hälsa. Titta kl 20.00 i SVT1! /Eva, producent”

När Nöjeslivet är i kontakt med Suzanne för att få svar på varför hon inte är med i det nya programmet svarar hon:

”Startar med FD vanliga programmet den 18 jan i SVT 1”, skriver hon i ett mejl.

Vad tycker ni om detta? Kommer ni att sakna Suzanne? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.