Därför tackade Suzanne Reuter ja till Ica-reklamen egentligen – nu bryter hon tystnaden

Suzanne Reuter går in i Ica-reklamen.
Nu berättar hon om spelet bakom beslutet.
– Jag längtar, säger den folkkära skådespelaren i Nyhetsmorgon.

Efter en hel månad fylld av spekulationer i sociala medier. På söndagskvällen offentliggjordes vilka skådespelare som tar över efter Loa Falkman i den omtalade Ica-reklamsåpan.

Det blir alltså Björn Kjellman som kliver in i Falkmans ställe i rollen som Ica-Stig.

Men samtidigt ”chockade” matjätten tittarna med att ta in ytterligare en rollfigur i butiken.

Ica-Stig, Ica-Stina
Fotograf: Peter Gehrke/Ica

Suzanne Reuter och Björn Kjellman blir Ica-Stina och Ica-Stig

I slutet av reklamfilmen framkom nämligen att karaktären Stigs okända syster, Ica-Stina, nu kliver in i det som är världens längsta reklamsåpa.

Och det blir alltså den folkkära skådespelaren Suzanne Reuter, 68, som gjorde stor succé i SVT:s dramaserie ”Vår tid är nu”, som nu kliver in i Ica-butiken.

På måndagsförmiddagen gästade Reuter tillsammans med nye kollegan Björn Kjellman, 57, TV4:s Nyhetsmorgon-studio. Då förklarade duon att de tvingats gå och hålla på hemligheten under en ganska lång tid.

– Ett halvår sen, kanske lite mer. Som vi har behövt gå och säga att, ”nej jag har ingen aning om vad jag ska göra riktigt”. Sen när någon har… Det har varit svårt att vara tyst om det, måste jag säga. Men jag tror jag lyckats rätt bra, säger Reuter till TV4.

Reuter om valet att göra tv-reklam: ”Funderade ganska länge”

För den Guldbaggebelönade skådespelaren var valet att träda in i reklamsåpan inte självklar. Hon nämner bland annat det faktum att det är svårt att kombinera reklamuppdrag och samtidigt få andra skådespelarjobb. På SVT finns bland annat regler och policys kring detta.

STOCKHOLM 20091123 Skådespelerskan Suzanne Reuter kommer att medverka i Zpanska flugan som ska spelas i Krusenstiernska trädgården i Kalmar sommaren 2009. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Funderade ganska länge, därför att det kan ju innebära en del att man kanske inte kan göra så mycket annat på tv. Eftersom det inte kan sändas samtidigt och så, säger Reuter och fortsätter:

– Men jag blev väldigt glad, för jag tänkte att, som du sa, det är ett drömgig. Och att man vet att man har det här i några år framöver är helt otroligt. Och i dessa tider är det fantastiskt.

Kultur-Sverige står stilla mitt i pandemin: ”Tur att jag tackade ja”

Programledarna i Nyhetsmorgon undrar då om det blev som en livlina, mitt i pandemin när stora delar av kultur-Sverige står stilla. 

– Ja, det blev ju det. Vi fick veta det kanske innan pandemin, men efteråt var det, ”åh, vilken tur att jag tackade ja till Ica”. Så är det ju, säger Reuter i Nyhetsmorgon.

Björn Kjellman tycker att det ska bli kul att jobba med Reuter i Ica-reklamen.

Foto: Youtube/Ica

– Det är klart att man funderar några varv, precis som Suzanne sa. Det här vet man vad det är. Jag vet att jag är med i en reklamfilm och de som tittar på det förstår att jag ska sälja köttfärs. Det är värre, tycker jag, att vara med i saker som jag tycker blev jättedåliga och behöva stå för det: ”Åh det är en sån underbar film” och sen känna…, säger Kjellman, skakar på huvudet och skrattar sedan.

Han förklarar att det snart är dags för inspelningar igen.

– Vi har spelat in två omgångar och om någon vecka gör vi mer, säger Kjellman.

– Jag längtar, säger Reuter.

Vad tycker du om valet av Ica-Stig och Ica-Stina? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!