Foto: TV4

Därför tvingas Farmen-profilen lämna omedelbart – stora dramat: ”Mer allvar än det som syns i tv”

OBS! Spoiler-varning. Nedanför denna bild berättas om innehåll från torsdagens avsnitt av Farmen.

Anna Brolin, Vincent
Programledaren Anna Brolin och Wincent. Foto: Christopher Lanaway/TV4

Ett ormbett tvingade Farmen-deltagaren Beatrice Larsson att lämna gården.
Nu avslöjar hon vad som hände utanför tv-programmet.
– Vi körde dit i racerfart och när vi kom till sjukhuset hade de förberett på akutintaget, så jag lades med EKG, säger hon till Hänt.

TV4-programmet ”Farmen” rullar vidare i tv-rutan. Dokusåpan där deltagarna lever som bönder på 1800-talet på en gård har blivit en långkörare och riktig snackis i kanalen efter många år.

Precis som under förra året är Anna Brolin, 41, programledare.

Anna Brolin. Foto: TV4
Anna Brolin. Foto: TV4

– Känns väldigt kul att vara tillbaka med en ny säsong av Farmen, framförallt då den utkommer under ett jubileumsår som i år. Vi har en spännande blandning av deltagare i årets upplaga som bjuder på härliga intriger, dramatik och en massa skratt, sade Anna Brolin inför årets säsong.

LÄS MER: Anna Brolins hemlighet i Farmen avslöjad – programledarens egna ord

Under säsongens gång har det stundtals varit dramatiskt på gården. Vid flera tillfällen har deltagare och profiler fått lämna programmet i förtid. Däribland deltagaren Josefine Ahlin som plötsligt tvingades lämna Farmen på grund av hälsoskäl.

Dessutom tvingades en annan profil – hunden Ivy – åka hem redan efter en vecka. Hennes ägare, deltagaren Monika Ostrowska, hade tagit med sig sin fyrfotade familjemedlem till gården, men förklarade att det var bättre för hunden att åka hem igen.

I torsdagens avsnitt av ”Farmen” tvingades ytterligare en deltagare lämna gården. Men den här gången blev det tillfälligt.

Det handlade då om konstnären Beatrice Larsson som blivit biten av en orm!

Farmen-profilens dramatiska uppbrott från gården

I programmet beskrev Beatrice hur det hela gick till.

Foto: TV4

– Jag var därnere vid bastun du vet, den som vi går ner vid gärdsgården. Där var jag och plockade sten till grillen. Så böjer jag mig ner, tar en stor sten och precis när jag tar den hör jag att det prasslar till, säger Beatrice i programmet och fortsätter:

– Jag tar stenen, lägger ner den i hinken och går upp. Sen när jag ska ta stenen igen känner jag att det gör ont. Då tittar jag och ser de här två betten.

Hon förklarar att det är första gången hon drabbas av ett ormbett.

– Jag kände att det är så jävla typiskt att det alltid ska hända mig. Mitt liv är bara hel jävla drama. Dramaten släng dig i väggen.

Farmen-Beatrice om läkarbesöket efter ormbettet

Foto: TV4

Hon befarade att läkare skulle tvinga henne att lämna programmet. Tv-produktionen tog kontakt med läkare som fick se ormbettet. Beskedet var dramatiskt – Beatrice beordrades sjukvård omedelbart.

Nu avslöjar hon vad som hände när tv-kamerorna inte följde med.

– Vi körde dit i racerfart och när vi kom till sjukhuset hade de förberett på akutintaget, så jag lades med EKG. Jag låg där i åtta timmar sammanlagt, säger Beatrice till nöjestidningen Hänt.

Valde att återvända till Farmen

Foto: TV4

Beatrice förklarar att läkaren misstänkte att gift kunde ha pumpats in i ormbettet, eftersom fingret hade svullnat upp och på grund av hennes tidigare sjukdomsbild.

– Om man då har svårt att koagulera kan giftet komma ut i blodomloppet. Då kan det gå riktigt fort och ge sig på hjärtat. Så det blev med ilfart till sjukhus. Jag tänkte bara ”Shit det här kommer inte gå bra”, säger Beatrice Larsson till Hänt.

Hon förklarar att läkaren inte tyckte att hon skulle åka tillbaka till Farmen.

– Han sa det att ”jag som läkare måste se till din hälsa, jag kan inte råda dig att återvända till den miljön, men du gör som du vill”. Jag fattade det beslutet ändå att jag ville åka tillbaka. Jag fick då kortison och andra medikament för att kunna göra det. Det är mycket mer allvar bakom detta än det som syns på tv.

”Farmen” sänds söndag-torsdag 19.30 på TV4.

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar.