Därför vädjar Steffo Törnquist om att byta ut Jenny Strömstedt – efter missen

Hit men inte längre.
Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt föll i TV4:s nya satsning på frågesport.
Då passade Steffo på att pika kollegan, skriver Svensk damtidning.

För hundratusentals tv-tittare är det en vana att börja dagen med ”Nyhetsmorgon”. Det populära aktualitets- och intervjuprogrammet avhandlar ämnen från högt till lågt.

I över 15 års tid har Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist som har lett ”Nyhetsmorgon” tillsammans. Duon har bland annat bjudit oss på flera klassiska ögonblick som när Strömstedt plötsligt satte eld på studion – när hon skulle steka ostbågar.

Ett annat tillfälle när Strömstedt och Törnquist bjöd på en skrattattack var när den förstnämnda skulle presentera en tyfon för tittarna, men råkade säga fel och det blev väldigt rolig stämning i tv-rutan.

Nyligen gästade Nyhetsmorgon-stjärnorna ett annat TV4-program – nämligen programledarna Erik Haags och Lotta Lundgrens nysatsning ”Big bang” som redan sänts i några veckor.

– Man vill göra program som man själv skulle vilja se, och är det något vi tittar på så är det frågesport. För att det är kul, spännande och socialt, sade Lotta Lundgren i ett uttalande inför premiären.

I frågesporten ställdes Strömstedt och Törnquist mot artisten Uje Brandelius och skådespelaren Therese Hörnqvist – men det gick inte alltid som TV4-profilerna ville.

Foto: TV4

Strömstedt och Törnquist har en speciell jargong efter alla år som kollegor och vänner – och när Jenny vid ett tillfälle missuppfattade en fråga passade Steffo på att pika sin vän.

– Kan jag byta ut Jenny, frågade han i programmet, enligt Svensk damtidning.

Men den skämtsamma frågan gick inte hem, och duon fick så klart fortsätta som lag i frågesporten. Hur matchen slutade? Med förlust för den populära Nyhetsmorgon-duon.

På måndagskvällen är det dags för ett nytt avsnitt av ”Big bang”, och den här gången är ”Let’s dance”-domaren Tony Irving i farten.

Tony Irving och Torbjörn Averås Skorup möter Kakan Hermansson och Brita Zackari i en spännande duell genom tid och rum. Lagen briljerar med sina kunskaper i alla möjliga ämnen, och det visar sig att Tony Irving är en riktig fantasy-fantast”, skriver TV4 i ett pressmeddelande.

”Big bang” sänds på måndagar klockan 20 i TV4.

Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version