Därför valde Bonde-Chris egentligen Johanna – hon påminde honom om tidigare flickvänner

Vinbonden Chris valde att fortsätta dejta brevskrivaren Johanna efter finalavsnittet av ”Bonde söker fru – jorden runt”.

Sen insåg han att han gjort ett stort misstag – och blev ihop med Amanda i stället.

– Ja, varför valde jag Johanna? Det är en gåta till alla, säger han i en frågestund på Instagram.

Den charmige vinbonden Christopher ”Chris” Sjöblom, 25, som bor i Napa Valley, Kalifornien, var en av deltagarna i årets ”Bonde söker fru – jorden runt”.

I sista avsnittet valde han mellan de två brevskrivarna Johanna Lidman och Amanda Ruud – och fastnade för den förstnämnda.

Läs mer: ”Bonde söker fru”-Anders valde bort Ann-Kristin – trots att han hade ögonen på henne: ”Hon var en tiopoängare”

Det var lite av en chock för många tittare. Många ansåg att Amanda var en mycket lugnare, tryggare och snällare tjej medan Johanna hade manipulativa drag och försökte styra honom.

Chris, Johanna, Bonde söker fru jorden runt
Chris valde först att fortsätta dejta Johanna, men det blev inte så bra. Foto: TV4

Bjöd ut Amanda på dejt

Chris fick helt enkelt lära sig den hårda vägen. Det blev aldrig något förhållande med Johanna. Det tog slut tämligen omgående och ett kort tag senare hörde han av sig till Amanda i stället.

– Han tog kontakt via Instagram, inför en resa till Sverige. Han skulle fira sin farmor som fyllde 90 år. Han frågade om vi kunde ses och ta en drink och prata igenom saker, säger Amanda i en frågestund på Instagram.

– Jag blev jätteglad när han tog kontakt med mig. Det första jag gjorde var att skriva i gruppchatten med Chanelle och Jonna, de andra deltagarna, och bara: ”Om my God, jag ska på dejt med Chris”, fortsätter hon.

I dag är faktiskt Chris och Amanda ett par! De har officiellt varit tillsammans sedan den 8 mars i år.

– 8 mars, internationella kvinnodagen. Jag tycker vi har en väldigt bra årsdag, konstaterar Amanda.

Motiverar sitt slutval

Under frågestunden, där både Chris och Amanda svarade på följarnas frågor, var det många som undrade varför Chris egentligen valde Johanna från början. Det är någonting som grämer en del.

Till och med han själv.

– Ja, varför valde jag Johanna? Det är en gåta till alla, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte direkt. Kvinnor i mina tidigare förhållanden har varit väldigt starka och de är väldigt hårda på vad de vill ha. Jag har varit van vid den typen av person, så på slottet sa hon: ”Ja, jag har redan köpt kläder till Napa. För jag visste att jag skulle komma”. Lite extremt mycket självförtroende. Det såg jag bara som en sak som jag är van vid.

Amanda och Chris i Bonde
Amanda Ruud och Chris Sjöblom är i dag ett par. Foto: Instagram

Chris går lite försiktigt fram när han pratar om Johanna. Kanske är det för att Amanda sitter bredvid honom när han försöker förklara sitt val.

Han landar lite i att han redan tidigt i programmet hade beslutat sig för att Johanna var den rätta och att han sedan var inställd på det under hela resans gång.

– Jag tror att det var mentalt under hela inspelningen att hon var den som skulle vara. Jag tycker det är lite tråkigt då att jag inte gav en chans till alla andra. Alla ser ju hur hon är…, säger han innan han blir avbruten av Amanda som inte vill att han fortsätter beskriva Johannas beteende.

Amandas ord om sveket

Amanda har tidigare berättat för TV4 om hur hon först kände kring Chris svek, innan de hade en djup konversation om hur han egentligen hade resonerat kring sitt slutval.

Då hade Chris berättat att han känt att han kommit längre i sin kemi med Johanna än med Amanda, men nu i efterhand har han insett att Amanda är en mycket bättre tjej för honom.

– Jag fick se fantastiska sidor hos honom som jag inte sett innan och vi har naturligtvis pratat ut om varför han valde som han valde. Efter den konversationen kändes inte valet längre som ett svek, utan snarare att han gått in med tunnelseende och såg ingen annan utväg. Men självklart har det varit tufft emotionellt att se programmet i dag. Speciellt med honom så långt bort, sa hon.

I dag bor Chris kvar i USA och Amanda hemma i Sverige, men paret har planer på att flytta ihop i framtiden. Vilket land det blir är fortfarande inte bestämt.

Vilken tur att det blev ni till slut, Chris och Amanda. Ni är så himla fina tillsammans och verkar ha det så härligt ihop.

Lycka till i framtiden! Kärleken är allt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev