Därför valde Robinson-Gustav att lägga sig i tävlingen – ångestfyllda beslutet: ”Fegt”

Gustav i Robinson

Foto: TV4

Nyligen fick Robinson-deltagarna tävla om ett samtal hem till sina nära och kära.

Men trots att Gustav hade god chans att få samtalet så valde han att dra sig ur tävlingen. Nu berättar han mer om känslorna efteråt.

Det var i måndagens avsnitt som deltagarna i Robinson fick tävla om ett mycket pris.

En månad har gått för gänget på Robinson vilket betyder att de nu fått chansen att ringa hem till sina nära och kära. Men som vanligt var de tvungna att tävla om den chansen.

Under varje säsong så får deltagarna gå igenom liknande upplägg. Och det blir alltid mycket känslosamt när de inser att de kan få prata med sina efterlängtade familjemedlemmar där hemma.

Under gårdagens tävling så fick de tävla i att skjuta pilbåge på en måltavla. Den som placerade sin pil bäst i varje omgång fick rösta ut någon. Till slut var det en person kvar som vann samtalet, vilket blev Pelle.

Gustav avstod från vinsten

En av de som gjorde bra ifrån sig i tävlingen var Gustav Jacobsson, 27. Men trots att han en gång prickade måltavlan bäst så valde han att skicka ut sig själv istället för någon annan.

– Jag kliver åt sidan själv. Jag gör det, verkligen. Fan, jag gör det med glädje för jag vet hur mycket samtalet betyder för er. Det är verkligen helt okej, jag gör det här med glädje, sa Gustav i programmet.

Foto: TV4

Gustav ville nämligen inte starta någon konflikt med någon utav de andra. Hans taktik i Robinson är nämligen att hålla låg profil.

– Hela min strategi och mitt spel-upplägg är ju att ducka alla konflikter. För jag anser ju mig ha koll på hur man vinner Robinson och ett tydligt sätt är ju att hålla låg profil, säger Gustav till Hänt och fortsätter:

– Det kan anses tråkigt och det kanske kan anses fegt för att man borde ta ställning, men det är ju en kombination av en konflikträdsla och ängslan i kombination med att jag optimerar mina chanser att vinna genom att göra som jag gör.

Ångrar sig efteråt

Men hans beslut har kommit att skava så här i efterhand. Även om han tror att han gjort samma sak igen.

– Alltså grunden är ju att jag där och då tänker att det är andra som är i större behov av det och att jag kan avvara det… Men sedan har ju jag liksom slitit mitt hår för att jag gör som jag gör, säger Gustav till Hänt.

Det var både fint gjort av dig och strategiskt Gustav. Väl spelat!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version