Foto: Janne Danielsson, SVT/Shutterstock

Dejtande pensionärer flyttar in på alphotell – ny satsning på seniorer i SVT: ”Mest känslostarka jag sett”

Här är SVT:s nya kärlekssatsning på seniorer.
I januari är det premiär för ”Hotell Romantik” – där 28 kärlekstörstande pensionärer flyttar in på ett alphotell för att dejta.
– Jag är stolt att vi gör årets mest dramatiska dejtingserie där program som Bachelor och Bonde söker fru inte kommer ha en chans att överträffa romantiken vi får uppleva i Hotell Romantik, säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT.

Humor och självdistans blir ledord när SVT efter årsskiftet satsar på kärleks-tv för singelseniorer i nya programmet ”Hotell Romantik”, efter en belgisk förlaga.

28 pensionärer mellan 65 och 78 år reser tillsammans till de schweiziska alperna på jakt efter den rätta.

Programmet leds av Kristina “Keyyo” Petrushina, som tidigare setts i bland annat ”Bäst i test”, och Erik Ekstrand, ”1 mot Sverige”.

– Vi hade väldigt roliga, fina och händelserika dagar med våra otroliga deltagare. Tänk att 65-plussare är precis lika levnadsglada, romantiska och smågalna som vem som helst. Enda skillnaden är att de är lite visare och har levt längre, säger Kristina “Keyyo” Petrushina.

Seniorerna kommer att uppleva aktiviteter som höghöjdsbanor, rodel, paraglide och skogsrave. Dessutom blir det middag och dans varje kväll.

Då kommer också ”kvällens par” att utses – som belönas med en övernattning i en romantisk alpstuga.

– Jag kan beskriva vår tid på Hotell Romantik som en blandning av äventyr, lek och romantik. Och att det var så himla kul att jobba med Keyyo. Det hade jag inte gjort förr, men vi hittade varandra direkt och hade väldigt roligt vilket jag tror man märker i programmet, säger Erik Ekstrand.

Artikeln fortsätter under bilden.

Erik Ekstrand och Kristina “Keyyo” Petrushina i Hotell Romantik. Foto: Janne Danielsson, SVT
Erik Ekstrand och Kristina “Keyyo” Petrushina i Hotell Romantik. Foto: Janne Danielsson, SVT

På SVT spänner man bågen högt inför premiären i januari 2023 – och skickar samtidigt en pik till grannkanalen TV4:s kärlekssatsningar.

– Jag är stolt att vi gör årets mest dramatiska dejtingserie där program som Bachelor och Bonde söker fru inte kommer ha en chans att överträffa romantiken vi får uppleva i Hotell Romantik. Det här är det roligaste och mest känslostarka jag sett på svensk tv i dejtinggenren, säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT.

Vad tycker du om SVT:s nya kärlekssatsning på seniorer? Skriv gärna en kommentar!