Foto: SVT

Tina Thörner gör comeback i rampljuset – hyllar Lasse Kronér i ”Doobidoo”

Tina Thörner gör comeback i svensk underhållnings-tv.
Elva år efter succén i ”Let’s dance” gör rallydrottningen debut i Lasse Kronér-showen ”Doobidoo”.
– Han är trygg i sig själv, skapar energi och är bestämd, säger Thörner till Nöjeslivet.

Tina Thörner, 56, är rallydrottningen som blev både föreläsare och författare efter den aktiva karriären.

Numer arbetar den glada värmländskan med Internationella Bilsportsförbundet, FIA.

– Det är branschorganisationen för alla motorklubbar i världen, och just nu är det fokus på ”Smart Driving Challenge”, ett hållbarhetsprojekt för trafiksäkerhet där man räknar Co2-utsläpp, säger Tina Thörner.

Men trots att hon bott i Schweiz i 18 år har den karismatiska profilen behållit sin härligt klingande dialekt som skvallrar om ursprunget. Det blir tydligt när Nöjeslivet når Thörner för en intervju.

Tidigare i år gjorde hon bland annat en avstickare till Göteborg – för inspelningarna av ”Doobidoo”, och på lördagen sänds avsnittet i SVT1.

Foto: Peter Bergström/SVT

Thörner tävlar i lag med tidigare friidrottsstjärnan Erica Johansson. De ställs mot tidigare alpintåkarna Jens Byggmark och André Myhrer i en ren idrottskamp på bästa sändningstid.

Erica och Tina. Foto: Peter Bergström/SVT

Vad minns du bäst från inspelningarna? 

– Jag skulle säga att det var glädjen hos alla som var med! Lasse får ju fart på alla liksom, det får en ju säga. Alla vi som var med lämnade ju våra komfortzoner, när en inte är artist på det sättet. Det var bara att hänga på, och tillsammans skapade vi fyra en bra stämning mellan oss. Det gjorde att vi kunde trigga varann lite. Vi är ju idrottare och har tävlingsinstinkten, så det blir en rolig jargong. Alla vågar bjuda på sig själva, säger Thörner som ifjol gav ut biografin ”Livet i hundraåttio”.

Jens och André. Foto: Peter Bergström/SVT

Du har väl varit med i musikunderhållnings-tv förut?

– Ja, men förra gången var 2006. Så det är ett tag sen. Då var det ”Rampfeber” i TV4. Sångrösten det är bara att inse, den har jag inte. Då tog jag slut på tre sångpedagoger, säger Tina Thörner.

Hon skrattar och förklarar att Tobias Karlsson, proffsdansaren i Let’s dance, kan intyga detta. Duon gjorde stor succé och tog sig hela vägen till semifinal i TV4:s danstävling 2011.

– Tobias i Let’s dance vet att jag inte kan räkna takter. När jag gör inhopp så här inser jag mina begränsningar, men är också redo att utmana mig själv. Jag vet att jag inte har talangen men det är ändå roligt att göra med glimten i ögat.

Har ni hållit kontakten även efter Let’s dance?

– Ja, det har vi. Jag var på hans födelsedagskalas i somras, då träffades vi senast. Han är fantastisk.

STOCKHOLM 20110107 : Let's dance omgång 1, Rallydrottningen Tina Thörner med danspartnern Tobias Karlsson. Foto: Bertil Ericson / TT
STOCKHOLM 20110107 : Let’s dance omgång 1, Rallydrottningen Tina Thörner med danspartnern Tobias Karlsson. Foto: Bertil Ericson / TT

Hur var det att jobba med Lasse Kronér under inspelningarna av ”Doobidoo”? 

– Han skapar ju stämning. Han är trygg i sig själv, skapar energi och är bestämd. Han vet vad han vill och vad vi som deltagare ska leverera. Det är ju inspelat som en ”livesändning” det är inte så att en stannar i programmet. Han har en sån erfarenhet, det är bra. Han är med i hela skeendet, säger Tina Thörner.

Hon utvecklar:

– Är du trygg som programledare kan du styra oss som är lite famliga och se var vi är på väg. Det var tryggt med honom kände jag.

Doobidoo, Lasse Kronér
Lasse Kronér. Foto: Bo Håkansson /SVT

Annars har Thörner världen som arbetsyta.

– I eftermiddag sitter jag i möte med Namibia. Sen har vi nyss startat ett projekt i Sydafrika, säger Thörner som också fått en hedersutmärkelse.

– Det som är roligt är att jag ska få bli gudmor! På Walleniusrederierna finns en bilfärja som transporterar bilar som har fem olika drivmedel i Europa. Det fraktfartyget ska jag bli gudmor till, så jag kommer till Göteborg 16 november för detta.

Fraktfartyget i fråga är en också en rejäl bit. Transporten tar 3 600 bilar och är 170 meter långt!

– En jättecool, stor koloss, säger Tina Thörner till Nöjeslivet.

Rallydrottningen blir ”Doobidoo”-drottning på lördagen. Foto: Peter Bergström/SVT

Vi önskar dig all lycka med allt, Tina!

Vad tycker du om ”Doobidoo”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!