Foto: Jonas Ekströmer/TT, Jessica Gow/TT

Edward af Sillén rasar mot Kristallen – efter nobben av Malin Åkerman och Petra Mede

De nominerade för årets Kristallengala har nu presenteras.

Men Edward af Sillén riktar nu skarp kritik mot att Malin Åkerman och Petra Mede, som var programledare för Eurovision song contest, inte står på listan.

”Det blir en popularitetstävling,” skriver han på sin Facebooksida enligt Expressen.

Kristallengalan är det svenska tv-priset där senaste årets främsta insatser i branschen ska prisas.

Men Edward af Sillén riktar kritik mot priset efter att varken Malin Åkerman eller Petra Mede, som briljerade under Eurovision song contest i Malmö, nominerats i kategorin för årets programledare.

”Precis som 2013 och 2016 låter Kristallen programledarkategorin bestämmas utan jury, så det i stället styrs av hur många följare man har på sociala medier,” skriver han på sin Facebooksida enligt Expressen:

”Det blir en popularitetstävling.”

”Vissa priser ska vara interaktiva”

Styrelseordförande för Kristallen, Anders Knave, säger i sin tur till tidningen att det sett ut på samma sätt i många år.

– Det är en väg som Kristallens styrelse har valt för att vissa priser ska vara interaktiva för de som ser på Kristallengalan, säger han till Expressen och fortsätter:

– När det kommer till bästa manliga och kvinnliga programledare är det kanalhusen själva som har en omröstning på sina respektive hemsidor om vem som ska representera dem. Så det förutsätter att SVT har anmält eller låtit deras tittare avgöra om det är Pernilla Wahlgren, Petra Mede eller Carina Bergfeldt eller vem det nu är som representerar dem.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev