Edward af Silléns besked om framtiden för nyårssuccén ”Årets quiz” i SVT

Foto: Jessica Gow/TT & Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Tv-tittarna hoppas på en fortsättning för nyårssuccén ”Årets quiz”.
Nu kan Nöjeslivet berätta om SVT:s planer för den hyllade frågesporten.
– Just kombinationen av quiz och årskrönika är en så tacksam kombo, säger programledaren Edward af Sillén.

Det nya året inleddes med en humoristisk tillbakablick på det gamla.

På nyårsdagen sände SVT för andra året i rad frågesporten ”Årets quiz” – ett underhållningsprogram med hyllade manusförfattaren Edward af Sillén som programledare.

Tre lag gjorde upp om segern: komikerna Anders Jansson och Per Andersson, programledarna Christine Meltzer och Farah Abadi respektive skådespelaren Ola Forssmed och tv-profilen Anna Mannheimer.

Artikeln fortsätter under bilden.

Deltagarna i ”Årets quiz” 2023: Ola Forssmed, Per Andersson, Anders Jansson, Farah Abadi, Anna Mannheimer och Christine Meltzer. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Efteråt hyllades frågesporten stort av tittarna. Hundratals läsare har efter programmet hört av sig till Nöjeslivet med beröm till ”Årets quiz”.

– Edward är en mycket bra programledare. Talar tydligt och lite småkul, skriver en nöjd tittare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

– Mycket bra underhållande program och Edvard är mycket bra programledare, skriver en annan tittare.

– Jag tyckte det var jättebra program jag blev glad, toppenbra, skriver en tredje.

Flera läsare hoppas nu att programmet kommer tillbaka även i framtiden.

– Högt betyg till detta trevliga program. Gärna fortsättning, skriver exempelvis en förhoppningsfull tittare i en kommentar.

Och förutsättningarna för att ”Årets quiz” ska få en fortsättning tycks vara lika sprakande som valfritt nyårsfyrverkeri.

SVT om framtiden för Årets quiz: Återkommande tradition

För Nöjeslivet bekräftar nu SVT att kanalen vill fortsätta satsa på frågesporten i många år framöver.

– SVT:s avsikt är att Årets quiz ska bli en återkommande tradition och vi är jätteglada över att tittarna uppskattar programmet, skriver SVT:s pressavdelning i ett mejl till Nöjeslivet.

När vi når programledaren Edward af Sillén blir han glad över berömmet från tittarna.

– Just kombinationen av quiz och årskrönika är en så tacksam kombo, säger han till Nöjeslivet.

På frågan om han själv vill fortsätta göra ”Årets quiz” blir svaret givet:

– Gensvaret ifrån tittarna har varit otroligt värmande, så jag fortsätter gärna och gör det här programmet till en nyårstradition så länge SVT vill ha mig där!

Artikeln fortsätter under bilden.

ROTTERDAM 20210517 Edward af Sillén inför Eurovision Song Contest. Semifinalerna går 18 och 30 maj, och finalen 22 maj. Foto: Jessica Gow / TT

Den mångsidige tv-profilen har på senare år också setts i rollen som tidigare jurymedlem i TV4:s ”Talang”. Men även bakom kamerorna har han nått framgångar – bland annat då han skrev manuset för programledarna i Eurovision Song Contest både 2013 och 2016 när den stora musiktävlingen arrangerades i Sverige.

LÄS MER: Edward af Sillén bekräftar bakslaget – SVT:s miss bakom kulisserna till Årets quiz: ”Tyvärr…”

Edward af Silléns nya drag med Jonas Karlsson och Malin Åkerman

Utanför tv-rutan regisserar han för tillfället ”Peter Pan går åt helvete” med skådespelarna David Batra, Pernilla Wahlgren, Ola Forssmed och Per Andersson i ledande roller. Scenföreställningen, som har beskrivits som ”galen”, visas på Cirkus i Stockholm från och med januari och hela våren. I maj kommer den dessutom till Scandinavium i Göteborg.

I skrivande stund arbetar af Sillén också intensivt på kommande filmen ”Ett sista race” – där han fortsätter samarbetet med skådespelaren Malin Åkerman efter Tomas Ledin-inspirerade rullen ”En del av mitt hjärta”.

– Jag klipper klart min nya långfilm, en bilactionkomedi med Malin Åkerman, Jonas Karlsson, David Hellenius och Johan Glans som har biopremiär nästa vinter.

Fotnot: ”Årets quiz” finns att se här på SVT Play till och med 30 juni.

Vad tycker du om programmet ”Årets quiz”? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version