Efter alla år – Jill Johnson avslöjar orsaken bakom mötet i ”Jills veranda” som förändrade allt

Jills Veranda drog in stora tittarsiffror och albumet med livemusik från programmet sålde guld. Men ett oförglömligt möte som förändrade allt i programmet, kunde ha missats helt.

Nu avslöjar Jill Johnson SVT:s blixtändring.

–  Planerna för dagen bara tvärnitade, berättar Jill Johnson i podcasten ”Nemo möter en vän”, enligt Expressen.

Jill Johnson med hennes fantastiska program ”Jills veranda” har bjudit på otaliga musikaliska stunder som har lämnat en full med värme och gåshud.

Men även om allt i programmet verkar planerat in i de minsta detalj, så finns det ett möte som fick SVT att förändra allt.

När Jill tillsammans med Magnus Carlson mötte mannen som skulle förändra allt, fanns det ingen tvekan om att ändra på programmet.

Mötet med Doug Seegers fick hela produktionen till ”Jills veranda” att bryta ihop. Foto: Janerik Henriksson/TT

Det var nämligen när de fann Doug Seegers.

– Planerna för dagen bara tvärnitade, berättar Jill Johnson i podcasten och fortsätter:

– Jag eller Magnus frågar om han inte kan spela något, och han sätter fram sin skylt om att ”ge mig gärna en slant” som vanligt och så sätter han sig ner och spelar ”Going down to the river”. Jag bara satte mig pladask ner och var helt hänförd av både hans röst och hans självklarhet och så och hela hans utsatthet i detta att han bara sätter sig ner och spelar den här låten. Jag frågar vem som har skrivit låten, det låter som en gammal klassiker och så säger han att det är han själv, berättar Jill Johnson om sitt första möte med Doug Seegers i podcasten enligt Expressen.

Hela produktionen stannade upp

Och det var inte bara Magnus och Jill som blev tagna med storm av Doug Seegers fantastiska röst.

Hela produktionen stannade upp och då valde de till slut att tillsammans spela in ”Going down to the river” i Johnny Cash gamla studio.

Resten är som man brukar säga: historia.

Jill Johnson: ”Storyn berör så många”

Efter att programmet hade sänts 2014 blev Doug Seegers låt etta på topplistan på Itunes i 12 dagar i sträck. Låten fanns även med på albumet ”Livemusiken från Jills veranda, Nashville” som sålde guld.

View this post on Instagram

#SRp4 SJUHÄRAD! God Morgon!

A post shared by Jill Johnson (@jilljohnsonmusic) on

Doug Seegers gästade flera stora program som ”Allsång på Skansen” och ”Skavlan”.

– Storyn berör så många, att en hemlös man får en karriär. Alla har varit med och byggt hans karriär. Alla har tagit honom till sig, berättar Jill Johnson i podcasten enligt Expressen.

Jill Johnsons framtidsbesked om ”Jills veranda”

Jill Johnson berättar också att hon fortfarande har god kontakt med Doug Seegers och att hon gärna vill fortsätta med ”Jills veranda”.

– Jag är aldrig klar med Jills veranda. Jills veranda är en bebis som har blivit ett barn som ska växa upp och jag hoppas att jag får vara med hela vägen. För jag tycker det finns så många vinster med Jills veranda. Grundidén var egentligen ganska liten om man jämför med resultatet, säger hon i podcasten enligt Expressen.

Vilket oförglömligt ögonblick du fått vara med om Jill! Det är något vi sent kommer glömma! Tryck på gilla-knappen om du saknar Jills veranda!

screen9 mediaid=jNVdsct8lGJ5-NGoa88Pdg]