Soraya avslöjar relationen med Tilde de Paula – efter beslutet som förändrade allt

Soraya Lavasani och Tilde de Paula Eby var kollegor i flera år.

Och de blev också vänner under tiden i Nyhetsmorgon.

I en intervju med Hänt berättar nu Soraya om hur Tildes beslut att lämna programmet förändrat deras relation.

Soraya Lavasani är en av Nyhetsmorgons stora profiler. Förra året gjorde hon efterlängtad comeback i tv-rutan efter att ha varit mammaledig.

En lika populär programledare är Tilde de Paula Eby. Under flera år var Tilde och Soraya kollegor och under åren blev de också goda vänner.

Men så förra året kom chockbeskedet. Tilde de Paula Eby lämnar Nyhetsmorgon efter 17 år. I stället blev hon programledare för TV4:s nya aktualitetsprogram ”Efter fem”.

Jobbytet har också haft en inverkan på Sorayas och Tildes relation.

Soraya Lavasani om Tilde de Paula Eby

Tidigare jobbade de båda morgnar. Men nu går de i stället om varandra, vilket innebär att de inte längre kan träffas lika mycket.

– Vi jobbar så mycket så vi säger alltid att vi vill ses, men vi hinner nästan aldrig, säger Soraya Lavasani till Hänt.

Trots att de inte längre jobbar tillsammans och kan ses så mycket de önskar håller de fortsatt kontakten, och stöttar varandra.

– Vi messar och skickar grejer på sociala medier, och hon har alltid varit ett stöd för mig ända sedan jag började i den här branschen. Det är jättefint.

Soraya Lavasani om jobbet med Unicef

De senaste veckorna har vännerna inte kunnat ses alls. Nyligen avslöjade Soraya att hon fått ett nytt uppdrag och skulle resa till Västafrika. Det innebar också att hon temporärt försvann från Nyhetsmorgon.

– Imorgon blir det ingen vanlig start på veckan för min del. Istället för att gå upp i ottan och åka till @nyhetsmorgon studion kommer jag att resa till Benin i Västafrika tillsammans med @unicefsverige för att möta mammor och barn och se Unicefs livsviktiga arbete på plats, skrev Soraya på Instagram i måndags.

Inslaget kommer att sändas i Nyhetsmorgon på mors dag och sändas i Unicefs kanaler.

– Den kommer förändra mig jättemycket och det kommer bli jättetufft, men jag längtar verkligen, sa Soraya till Hänt om resan.

Vad fint att höra om hur Tilde och Soraya stöttar varandra! Dela gärna om du också uppskattar dessa två fantastiska programledare.